Hur man läser VIN-nummer på en GM-G-Body

GM utsett sina medelstora bilar med A-body chassi och bakhjulsdrivna "G-organ" med början 1982, då A-body chassi bytte till front- fyrhjulsdrift. G-kropparna producerades från 1982 till 1988. Exempel på G-organ är Chevy Malibu och Monte Carlo, Oldsmobile Cutlass och Pontiac Grand Prix. Du kan läsa bilens Vehicle Identification Number att delvis bekräfta att din bil är en G-kropp. Instruktioner
1

Lokalisera VIN genom det högra hörnet av vindrutan, bultas fast i instrumentpanelen.
2

Läs den 10: e siffran, som är årsmodell. Den siffran måste falla mellan B och J inclusive, för år 1982 genom 1988. ("Jag" inte används för att koda för årsmodeller, eftersom det skulle kunna förväxlas med siffran 1.) Tyvärr är detta så långt du kan komma in med VIN för att kontrollera din bil är en G-organ, eftersom VIN skiljer inte mellan fram-och bakhjulsdrift för dessa år.
3

Hitta din årsmodell på wrath.com /vindecode /, vilket ger alla VIN koder . för GM bilar för årsmodeller som går tillbaka till 1972
4

Tolka siffran 1 i VIN som i tillverkningslandet: 1 = US och 2 = Kanada. Digit 2 kommer att vara G, för GM
5

Tolka siffran 3 på följande sätt:.. 1 = Chevy, 2 = Pontiac, 3 = Olds och 4 = Buick
6

Tolka siffran 4 som säkerhetsbältet systemet: A = manuell, B = automatisk. Detta gäller för 1982, men fasthållningsanordningen koden varierar både i dess kodning och dess ställning i sträck 1982-1988. Kontrollera Vincard PDF för din egen årsmodell.
7

Tolka siffrorna 6 och 7 som kroppen typ 1982. Man skiljer mellan notchback och vanlig baksida, mellan coupe och sedan, och mellan två dörrar och fyra dörrar. G-organet chassi var för två-dörrars bilar, inte fyrdörrars. Denna lista kommer inte att återges här, eftersom kodningen varierar beroende på årsmodell.
8

Tolka den åttonde siffran som motortypen. Det finns 26 motortyper för 1982 modeller ensam, så listan kommer inte att återges här. Ignorera nionde siffran. Det är en intern kontroll.
9

Tolka 11th siffror som anläggningsområdet. Med över 35 platser för 1982 modellerna enbart kommer listan inte återges här.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77341.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.