Hur du köper en begagnad spansk bil

Att köpa en begagnad bil i Spanien innebär vissa pappersarbete. Köparen måste registrera bilen i hans namn, och säljaren måste informera den lokala trafiken avdelningen av överlåtelsen. Motor skatt betalas på bilar i Spanien, som är en avgift för registrering. Bilar måste också ha ett giltigt Inspección Técnica (ITV) testcertifikat ska köras på väg. Saker du behöver
Ägarbyteskriteriet formulär (Solicitud de transmision de vehículos) katalog Fordonets registreringsnummer (Permiso de circulación) katalog Kvitto för kommunal fordonsskatt (Impuesto kommunala sobre vehículos de tracció , n Mecánica) katalog Identification, NIE /NIF kortet News: Test certifikat Inspección Técnica (, ITV) katalog Vehicle transfer anmälan (Notificación transmision de vehículos)
Bevis på att leva i Spanien om inte en spansk medborgare
Visa fler instruktioner
1

Välj om du vill köpa begagnad bil genom en privat försäljning eller en återförsäljare.

2

Sök efter bilen på webbplatser som Autonetplus eller Supermotor, veckovis bil tidningar såsom Coche Faktisk eller i tidningar.
3

Bring bevis på uppehållstillstånd i Spanien med dig om du är en utlänning och köpa en spansk-registrerad bil. En tjänsteman uppehållstillstånd (residencia), ett hyreskontrakt för en spansk hem i minst ett år, ett bevis på registrering vid stadshuset som en invånare i denna stad (en certificado de empadronamiento) eller bevis på att äga en spansk hem räcker. Alternativt kan du ta med din utlänningar identifikationsnummer med dig om du har en nationell identifikation (NIE /NIF) kort.
4

Ta en överföring av ägarskapet (solicitud de transmision de vehículos ) med dig när du tittar på bilen. Detta finns på Dirección General de Tráfico (DGT) hemsida.
5

inspektera bilen för skador och slitage. Förhandla om priset. Både privatpersoner och återförsäljare kan haggled med. Slitna däck, gamla bromsar och sprickor vindruta kan alla användas som hävstång för att sänka priset. Fråga om återförsäljaren erbjuder garantier eller inbyte för gamla bilar.
6

Titta på utgångsdatum på inspección técnica (ITV) testcertifikat. Bilar i Spanien måste ha en ITV test som lagligt köras på väg. Om ITV certifieringen har gått, kan det tyda på att det är något fel med bilen.
7

Be att få se bilens övriga pappersarbete och personlig identifiering av säljaren. Bilen registrering kallas permiso de circulación. Kontrollera att den är registrerad till säljaren. Den kommunala motor skatten i Spanien kallas Impuesto kommunala sobre vehículos de TRACCION Mecánica. Säljaren ska visa dig kvittot för den skatt som betalats på bilen.
8

Skriv ner ett köpeavtal med bilens detaljer, säljarens och köparens namn, datum och tidpunkt för försäljningen och den slutliga försäljningspriset. Alternativt kan en återförsäljare ge dig en fakturan. Fyll i överföringen av ägarskapet. Både säljare och köpare bör behålla en kopia.
9

Betala med bank check (check bancario). Detta kommer att hålla affären spåras till dig i fall något går fel. Säljaren kommer då att använda en notificación transmision de Vehículos formen, tillsammans med en kopia av registreringsbevis och överföring av äganderätten för att berätta Jefatura de Tráfico (lokal trafik avdelningen) av försäljningen.

10

Köparen ska registrera bilen på Jefatura de Tráfico s Registro de Vehículos eller bilregistret. Det finns en avgift på en procent av bilens värde att betala för registrering. I september 2010 var det 4 procent. Ta alla bilrelaterade dokumentation med dig, tillsammans med ditt bevis på att leva i Spanien om du är en utlänning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77721.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.