Återförsäljare & Bilar Lagar Lemon

Det första du bör veta om sk Lemon Lagar är att de varierar från stat till stat och bil till bil. Till exempel, de garantier som gäller för vissa begagnade fordon förbli i kraft med försäljning av fordonet. GM fordon tillverkade efter 2007, till exempel, har garantier som reser med bilen under en angiven tidsperiod. Men om problemet är bestående, är citron lag som gäller i den stat där fordonet är registrerat. Dessutom finns det flera federala lagar som täcker produkten deficiencies.As för återförsäljare som säljer begagnade bilar, vissa erbjuder begränsade garantier, men lagen i det land där du köpte den begagnad bil kommer att råda om - och detta är ett allvarligt om- -statens lag behandlar köp av begagnade bilar. Mest Lemon Lagar är inriktade på inköp av nya fordon. Den Magnuson-Moss Warranty Act

Magnuson-Moss är en federal lag som skyddar köpare från någon defekt apparat eller produkt som kostar mer än $ 25. Förbehållet är att produkten, inklusive ett fordon, måste komma med en skriftlig garanti. Lagen riktar garantier som är orättvisa eller motsägelsefulla. Det tillåter dig också att ta tillverkaren eller garantigivaren till domstol för att lösa en tvist om villkoren för garantin. Lagen är dock något begränsad och svag. Det behöver inte nödvändigtvis lösa problemet, men det gör det möjligt för tilldelning av advokatkostnader.
Uniform Commercial Code

Återigen, det är en ganska ineffektiv lagstiftning men faktiskt innebär federalt (alla 50 stater, DC och Puerto Rico). Återigen omfattar avtal som handlar om försäljning av varor. Den UCC ger köparna rätt till återbetalning för en citron men definierar inte vad en citron är eller hur en tillverkare eller andrahandsmarknaden säljaren kan gottgöra. Resultatet är att det är upp till en domstol att avgöra om du har köpt en citron, och domstolen har rätt att kräva att du får pengarna tillbaka eller en ny bil. Det tillåter också tilldelningen av advokatkostnader du kan ha ådragit sig.
Statliga citron lagar

flesta statliga Lemon Lagar anger att en tillverkare måste tillhandahålla en återbetalning eller ersättning för en defekt ny bil när en väsentlig felaktighet inte kan fastställas i fyra försök eller en säkerhet fel i två försök, eller om fordonet är ur trafik i 30 dagar inom de första 12.000 till 18.000 miles eller 12 till 24 månader. Det är bara en mycket allmän överblick. Och om det inte är tillräckligt komplicerat, vissa statliga lagar blivit mycket mer komplex.
Kallelse och register
p Det är inte troligt att du kommer att vilja fortsätta citron lag verkställighet enligt federala lagar, eftersom de är vaga och belöning är minimal jämfört med den tid och frustration. Så att veta din statens lag är oftast det bästa sättet att gå, beroende på läget. Oavsett staten, är det viktigt att känna till anmälan riktlinjer statliga myndighet som ansvarar citron lag klagomål. Du kan inte anmäla staten för tidigt att få på posten sannolikheten att du köpt en citron. Journalföring är också viktigt. Se till att varje försök till reparation gett dig skriftligen av återförsäljare och bygga ett rekord som kommer att visa ditt fall bör rättsliga åtgärder eller skiljeförfarande blir nödvändiga.
Garantin
< p> När du köper en begagnad bil från en återförsäljare, läs noggrant igenom garantivillkoren. Det är ofta undantag och samarbete betala krav som du måste veta. Om bilen är på en otillfredsställande eller osäkert tillstånd och du har träffat dina krav i garantin, oftast fortsätter under statens citron lag är den bästa vägen att följa. Men om garantin i sig är oskäligt, kan det UCC eller Den Magnuson-Moss Warranty Act vara ett bättre sätt att gå vidare. På vilken väg du går, spänna fast säkerhetsbältet, eftersom varken är en enkel åtgärd. Det är bäst att rådgöra med en ansedd advokat eftersom vägen är krokig och nyanserna är många, oavsett vilken riktning du tar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77370.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.