Begagnade Bilar Lagar i Massachusetts

Massachusetts har två stora begagnad bil lagar: Fordon Garanti Lag och citron lag. Lagarna syftar till att ge konsumenterna skydd när de köper en begagnad bil från en privat säljare eller en återförsäljare. Båda lagarna anger många av samma krav. Däremot täcker båda lagarna inte alla fordon. Till exempel, täcker citron lag leasade bilar och motorcyklar, medan begagnade fordon garanti lagen inte täcker dessa fordonstyper. Täckt Fordon Till Salu

Fordon garanti Lagen täcker inte alla typer av fordon och endast omfattar bilar som citron lag inte täcker. Det omfattar både privat sålda och återförsäljare sålde bilar. Omfattar emellertid endast återförsäljare bilar som säljs för minst $ 700 och med färre än 125.000 miles på klockan. Lagen omfattar inte terrängfordon, motorcyklar, leasade bilar, business-ägda bilar och mopeder.
Privata Sales

Under Fordon Garanti Lag och citron Lag privata säljare av begagnade bilar måste berätta potentiella köpare av alla vet problem med bilen som kan påverka användningen av den. Till skillnad från återförsäljare sålda bilar, har privat sålda bilar inte en körsträcka mössa eller försäljningspriset gräns för täckning. Köpare har rätt att säga upp sina inköp om de hittar ett fel inom 30 dagar och kan bevisa att säljaren visste om det.
Dealer Sales

Återförsäljare måste informera köparna av några problem med bilen. Däremot täcker Fordon Garanti Law och citron lag inte fel som ej påverkar bilens köregenskaper. Till exempel får fel som påverkar bara utseendet, icke-defekt relaterad vårdslöshet eller olycksfall och icke-återförsäljare reparationer inte täckning under lagen.
Garanti

Återförsäljarna måste ge en garanti på 30 till 90 dagar eller 1250 kilometer till 3750 miles till köpare av begagnade bilar under både citron lag och begagnade fordon garanti lag. Garantin längd beror på bilens körsträcka eller ålder. Om bilen behöver gå tillbaka till återförsäljaren för reparation, medan fortfarande under garanti, måste dealern förlänga garantin med en dag för varje dag bilen inte kan användas. Om du har problem med din bil under garantitiden, måste du ta det tillbaka till återförsäljaren för att få fast. Återförsäljare kan debitera en maximal självrisk på $ 100 om denna självrisk finns på din garanti dokument. Om dealern har att reparera samma problem tre gånger, kan köparen kräva återbetalning.
Återförsäljare Återköp

Fordon Garanti lagen tillåter återförsäljare att vägra göra reparationer , men bara om det ger att köpa tillbaka bilen för det pris du köpte den för.
Mätarställning

Bilar som omfattas av Massachusetts citron lag inte kan få sina odometers manipulerats med. Både privatpersoner och återförsäljare är föremål för detta.
Vehicle Titel

citron lag kräver återförsäljare att förse köparna med namn och adress på den tidigare ägaren och kansliet för motorfordon titel, enligt Massachusetts Department of Consumer Affairs och Business förordningen.
bilbesiktning

Den som köper en begagnad bil måste registrera det genast och ta den till en Massachusetts Inspection Station. Besiktningen skall ske inom sju dagar efter registreringen, annars kommer du inte få citron lag täckning. Välj en inspektion station vid en annan plats än den återförsäljare som du har köpt bilen från. Om bilen inte inspektionen kan du returnera den till återförsäljaren för en full återbetalning, så länge orsakerna till misslyckandet inte beror på din egen försumlighet. Addera citron lag Återbetalning

Förutom misslyckas inspektionen, täcker citron lag en överdriven mängd reparationer. Om du behöver ta med dig bilen för att få reparationer och den måste stanna i garaget under minst 10 arbetsdagar under garantitiden, kan du få en återbetalning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77549.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.