Hur man ska värdera en begagnad bil innan provkörning

När du köper en begagnad bil eller lastbil ingen vill köpa en citron. Denna artikel kommer att ge dig verktyg för att snabbt bedöma om en bil är värt att undersöka vidare. Innan du tar det för en provtur, få det Carfax rapport eller ta bilen till en mekaniker följ dessa steg för att utvärdera potentiella problem. Saker du behöver
Du måste vara i marknaden för att köpa en begagnad bil eller lastbil
Du behöver pengar för att köpa bilen
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera det uppenbara, det yttre tecken på rost, det inre av slitage på sätena och lukt. Kolla in knappar vindrutetorkare, radio, CD, fönster, värme, defroster, speglar och luftkonditionering.
2

Kontrollera stammen efter tecken på vatten. Du kanske vill titta under mattan. Jag har funnit mer än ett reservdäck nedsänkt i vatten. Kontrollera golvmattan och runt dörrarna för tecken på läckage.
3

Kontrollera pedalerna. De kommer ofta att berätta en historia om hur bilen kördes. Pedalerna enligt åtföljande bild är från en Chevy truck med 125.000 miles. Jag skulle köpa denna bil partisk på denna låga bromspedalen slitage. Var särskilt uppmärksam på bromspedalen. En sliten bromspedalen innebär att bilen har gjort en hel del hårt stopp. Enkelt menande bil eller lastbil har kört hårt, en bil som drivs på detta sätt är mycket mer benägna att ha transmission problem än en som drivs med mindre slitage
4

Kolla däcken.. Bilden visar ett slitet däck. Däck är relativt billiga och jag föredrar att se ett slitet däck. Detta däck visar relativt jämn slitbaneslitage. Jag kan se att det drevs knappt uppblåst för en majoritet av dess liv på grund av det faktum att centrumet är inte lika sliten som kanterna. Däcken på framsidan av bilen, kommer lastbil eller SUV berätta det mesta om uppskov. Ett fordon med insidan slitna mer än utsidan eller vice versa kan berätta bilen har fjädring problem direkt. Akta dig för fordon med dåligt kupade däck också. Var misstänksam när däcken har nyligen ändrats.
5

Kontrollera frostskyddsmedel över flöde reservoar. De flesta moderna fordon bör ha apelsin frostskyddsmedel i expansionskärlet. Om du ser ett silver eller mörk grumlig blandning i tanken kör inte gå. Detta är ett tecken på motorproblem.
6

Kontrollera oljestickan. Oljan ska vara en tydlig ljusbrun till svart. Jag är alltid misstänksam om oljan ser alltför ren. När någon har riktigt ren olja i en äldre bil betyder det att de kan ha ändrat det för att sälja bilen. Kontrollera locket där olja tillförs fordonet. Du vill inte se någon brun ser krämig substans.
7

Kontrollera golvet eller uppfarten där fordonet förvaras. Fläckar på golvet är mycket frossar. I fallet med denna bild finns det några fläckar på den högra sidan av bilden. Ägaren hävdar att de var orsakade av spill frostskyddsmedel medan påfyllning. Detta är sannolikt eftersom fläckarna är uppenbarligen gamla.
8

Provkör car.Invest klokt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77253.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.