Vilka skatter är grund för att köpa en begagnad bil?

Att köpa en begagnad bil har vissa fördelar jämfört med att köpa en ny bil. Den mest uppenbara fördelen är den mycket lägre pris för en begagnad bil efter diskontering av ny bil avskrivningar. När du köper en ny bil, sjunker värdet förhastat nästan omedelbart. Att köpa en ny bil som är ännu bara ett par månader gammal med bara några hundra miles kan spara en stor summa. När du köper en begagnad bil, men det finns fortfarande olika skatter på grund betalats till olika regeringar. Skatt belopp som betalas på inköp av en begagnad bil varierar beroende på läge. Olika kommuner, landsting och stater har olika skatter priser. Dessutom kommer inte alla områden har samma skatter som krävs. Vissa kommer att ha lokala omsättningsskatt medan andra bara har statliga skatter, och det är de områden som har båda. Sales Tax

Många orter ut en moms på inköp av konsumtionsvaror. Skatten beräknas som en procentandel av försäljningspriset och läggs till det totala beloppet. Vissa stater och kommuner har en maximal omsättningsskatt. South Carolina, till exempel avgifter 300 $ maximum moms. Eftersom South Carolina statlig moms är 6 procent, innebär detta omsättningsskatt är en procentsats av köpeskillingen upp till $ 5000. Alla belopp över detta fortfarande kommer att se en $ 300 moms.

Beroende på den plats där den begagnad bil köps, kan det också finnas lokala omsättningsskatt läggas till den slutliga totala grund. Lokala försäljningskontor skatt beräknas på försäljningspriset, inte försäljningspriset plus eventuella skatter beräknade tidigare. Till exempel skulle en 5 procent moms på en begagnad $ 4000 bil vara $ 200. Om det finns en lokal omsättningsskatt på ytterligare 1,5 procent, skulle skatten bli en ytterligare $ 60. Lokal omsättningsskatt skulle inte beräknas på $ 4200 eller en $ 63. Vissa stater och orter laddning fastighetsskatt på begagnade-bilköp
Fastighetsskatt

. Fastighetsskatten ska betalas för att registrera fordonet och få registreringsskyltar. Fastighetsskatten beräknas baserat på marknadsvärdet av fordonet, inte det faktiska försäljningspriset. Dessutom, om en bil säljs på auktion och det finns förfallna fastighetsskatt (möjligen orsaken till att bilen auktionerades), får den nya ägaren vara skyldig att betala den förfallna fastighetsskatt att ta titeln till bilen.

I vissa stater och orter tilläggsbelopp körsträcka kan förändra den totala fastighetsskatten. Om faktureras för en fastighetsskatt belopp på begagnad bil och körsträcka är över det angivna beloppet, får ett överklagande minska den totala mängden av fastighetsskatt på grund.
Lyxskatt

Vissa märken och modeller av bilar kan kräva att betala en lyx skatt på begagnad bil försäljningspriset. Vanligtvis är lyxen skattebeloppet bestäms av bilens marknadsvärde. Också, som med vissa reaskatter kan lyxskatt ha ett tak. Huruvida det använda fordonet har ett värde på $ 80.000 eller $ 450.000 kommer lyxen skattebeloppet förblir desamma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77545.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.