Mississippi Begagnade Lagar Bil Lemon

Att köpa en ny eller begagnad bil är ett stort ekonomiskt åtagande som kan inverka på personliga finanser för år. Förutom priset på ett fordon, drivmedel, registreringsavgifter och underhåll kan lägga till kostnaden. Många stater, däribland Mississippi, verkställa en citron lag för att skydda användas-bilköpare vars fordon visar sig vara mer problem än de är värda. Längd Täckning

Mississippi citron lag är känd i delstaten lagsamling som motorfordonet garanti Enforcement Act. Det främst omfattar nya fordon, skydda köpare som hittar återförsäljare eller tillverkare ovilliga att hedra ett fordons garanti i händelse av allvarliga eller återkommande problem och brister.

Omfattar dock Mississippi citron lag alla bilar under ett år från sin inköpsdatum, även om dessa fordon säljs som begagnade modeller inom denna tidsram. De flesta andra begagnade fordon i Mississippi är undantagna från citron lag täckning, och köpare är ansvariga för att förhandla sin egen garanti eller återbetalning med säljaren.
Typer av fordon

Mississippis citron lagen omfattar personbilar, lastbilar och sport utility fordon (SUV) köpts för personligt bruk. Det gäller inte för ett fordon som köpts för kommersiellt bruk, såsom ett arbete lastbil eller tjänstebil. Lagen utelämnar även motorcyklar, mopeder, bilar racing och terränggående fordon. I fråga om fordon för fritidsbruk som husbilar, täcker Mississippi citron lag drivlina och chassi, men inte den levande delen.
Behörighet

att kvalificera om återbetalning genom Mississippi citron lag måste en förare bevisa att mindre än ett år har gått sedan köpet av begagnat fordon. Dessutom måste föraren visa att en auktoriserad återförsäljare eller bilverkstad har gjort tre reparation försök att lösa ett återkommande problem eller att fordonet har varit i en butik för reparation under minst 15 dagar, under vilken det var otillgängligt för ägaren till körning. Addera Notice

Innan du gör en citron lag anspråk, måste en begagnad bil ägare underrätta tillverkaren skriftligen av problemet, historia reparationsförsök och avsikt att föra en återbetalning genom Motor Vehicle Warranty Enforcement Act. Biltillverkare har 10 dagar på sig att svara genom att ge ägaren en adress till en reparationsverkstad som kommer att göra den slutliga reparationen försöket. Efter leverera fordonet måste föraren vänta ytterligare 10 dagar för att lämna in en fordran.
Process

När en slutlig reparation misslyckas, måste det använda fordonets ägare försöka att lämna in en tvist med biltillverkaren s tvistlösningssystem. Om dessa ansträngningar inte leder till en återbetalning eller ersättning erbjudande, kan ägaren kontakta kontoret i Mississippi justitiekanslern att inleda rättsliga åtgärder mot biltillverkaren.

Kostnaden för att ersätta eller återbetala en bil anses en citron faller till återförsäljaren. Återförsäljaren har möjlighet att erbjuda en jämförbar bil som ersättning. Ägaren av citron kan acceptera eller avböja erbjudandet ersättare fordonet. Om ägare avböjer, har han rätt till återbetalning i stället. En citron lag återbetalning omfattar alla reparationskostnader, bogsering avgifter och kostnaden för en hyrbil medan bilen var inte i tjänst. Men ägarna förlorar 20 cent för varje mil man körde bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77544.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.