Vad är en Bonded Motor Vehicle titel?

Titlar utgivna av staten visar en bils rättsliga ställning och rekord av ägandet. Däremot kan du köpa ett fordon som inte har en titel. För att bevisa ägarskap, måste du ansöka om vad de flesta stater kallar en bunden titel. Betydelse

Bonded titlar, eller borgensförbindelser, kräva garantier för att bilen du köpte inte har en problematisk bakgrund och tjänar till att skydda den utfärdande staten från framtida problem. Om någon senare kommer och hävdar att de fortfarande äger den bil du vill titel, betalar obligationen för statens försäkring avdragsgilla.
Funktioner

Antikviteter och ombyggda fordon, privat import och även hemsnickrade motorfordon kvalificerar för bundna status. Om du helt enkelt gå till en återförsäljare, eller köpa från en individ, du normalt inte behöver denna typ av titel.
Överväganden

Ska du köpa en bil med ingen titel eller ges en, se till att du har bevis på det, eller åtminstone kontaktinformation för den person som gav dig bilen. Staten kör sedan en kontroll för att kontrollera att bilen inte är stulen eller har någon panträtt på det, så det VIN måste vara intakt och spårbara. Bilar från av staten kan kräva längre behandling eftersom Department of Motor Vehicles behöver kontakta myndigheterna på andra håll.
Kostnad

staterna bedöma värdet på den bil du är försöker titel baserad på rådande marknadspriser. Då krävs det tillstånd du lägga ner en insättning ovanpå andra textning kostnader i förhållande till bilens värde, ofta tid och en halv marknadspris. Men oroa dig inte, de faktiska bond genomsnitt på ca 100 kr för en personbil.
Missuppfattningar

Bonded titlar inte begränsar din förmåga att sälja bilen eller påverka sitt rekord, som i fallet med panträtter. Den bundna status har också en tidsgräns för det - vanligtvis 3 år. De flesta stater säljer inte obligationer direkt. Du måste gå till en försäkringsagent eller valutaväxling. Slutligen, bundna titlarna är inte exklusivt för någon stat, nästan varje stat kan ge dem
Potentiella

Bonded titlar fungera till din fördel.. Eftersom du inte har en titel i början, är tidigare ägare osäker. Skulle någon stämma dig för ägandet av bilen och vinna, betalar limning enheten för eventuella tillhörande kostnader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77125.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.