Hur att bestämma din Auto Avskrivningar

En viktig del av att köpa någon bil är att ha en medvetenhet om avskrivning. Enligt Bankrate webbplats, som huvudregel bilar depreciera på ca 15% årligen. Men det finns flera faktorer som påverkar avskrivning bortom den regeln. Att veta i vilken utsträckning och i vilken takt en bil kommer att sjunka kan hjälpa dig att fatta beslut om huruvida och när du ska köpa, samt hjälpa dig att förhandla fram ett rimligt pris. Det finns flera faktorer inblandade i beräkning bilens hastighet av avskrivningar. Det finns inte fast deprecieringstakten, och det finns ingen exakt formel som fungerar i varje situation, men det finns gemensamma parametrar för att fastställa avskrivningar. Instruktioner
1

Skriv ner på ett papper det belopp som du köpt din bil. Skriv ner det belopp du betalat kontant, samt vad du lånat från en borgenär eller generalagenten, om något. Skriv ner räntan på ditt lån och hur mycket i ränta du har betalat i slutet av det första året.
2

Skriv ner lånetiden (hur många månader lånet är för) och beräkna den ränta du får betala årligen på kapitalbeloppet av ditt lån (förutsatt att du tar hela lånetiden för att betala tillbaka pengarna).
3

Slå upp den ursprungliga blå Bokfört kropp värdet på bilen och skriva ner det numret. Även om värdet inte direkt avgöra avskrivningar, betyder ställa in parametrar för avskrivningar. (Det skapar en ram inom vilken att beräkna och förstå avskrivningar.) Leta upp kroppen värdet av samma bil när det är 10 år gammal. Skriv ner detta på papperet också.
4

Estimate din årliga bil underhålls-och reparationskostnader. Inkludera rutinmässiga procedurer, såsom oljebyten, liksom ett reparationer nödsituationer. Uppskatta din årliga bränslekostnader. Inkludera din försäkring kostar.
5

Lägg de kostnader som är förknippade med att betala för, driva och underhålla din bil. Subtrahera denna summa från den blå boken kroppen värdet på bilen - detta är din avskrivningar för det första året. Skriv ner detta nya värde totalt (det uppskattade värdet av din bil efter ett års körning).
6

Upprepa alla stegen för varje år, med den nya summan av värdet för varje som ny värde för nästa år. Med andra ord, du subtrahera varje totalt från ett nytt justerat värde varje år. Upprepa denna process för så många år som önskade att bestämma den beräknade årliga avskrivningar för just din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77546.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.