Hur kontrollerar jag om All Wheel Drive fungerar korrekt?

All Wheel Drive, eller AWD, är ett drivsystem som vanligen installeras som en uppgradering alternativ i vissa personbilar. Detta är helt annorlunda från de fyra systemen fyrhjulsdrift i lastbilar och off-road orienterade stadsjeepar i att det innehåller ett center differential mellan fram-och bakhjulen. Detta gör att alla fyra hjulen för att få drivkraft hela tiden, samtidigt som man eliminerar bindningen som uppstår när en standard fyrhjulsdrift systemet aktiveras på torr asfalt. Om du funderar på att köpa en begagnad AWD bil, men måste du kontrollera om fyrhjulsdrift fungerar. Saker du behöver
Ordet jack
Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen. Skjut domkraft under ett konstruktionselement på framsidan av bilen. Lyft bilen tills båda framhjulen bara rensa marken.
2

Sänk domkraften handtaget tills det sticker rakt ut framför bilen vinkelrätt mot marken.
3

Klättra i bilen, stänga dörren och starta motorn. Lossa parkeringsbromsen. Placera överföring i första växeln och tillfälligt tillämpa en liten mängd ström. Om AWD-systemet fungerar korrekt, kommer bilen att försöka gå framåt, drivs av bakhjulen.
4

Stäng av motorn, dra åt parkeringsbromsen och få ut ur bilen. Sänk och ta bort domkraften. Placera domkraften under bakre delen av bilen på samma sätt som du gjorde fronten, med jack handtaget pekar rakt bakåt.
5

klättra tillbaka i bilen och upprepa steg tre.

6

Stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Sänk och ta bort domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77062.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.