Lagar för begagnade bilar i Kentucky

Även citron lagar för att skydda konsumenterna från att köpa dåliga bilar inte omfattar begagnade bilar som säljs i Kentucky, det finns statliga och federala lagar som reglerar begagnade bilar försäljning. Många av dessa lagar skydda både konsumenter och återförsäljare. "AS IS" är Legal

I Kentucky är bilhandlare skyldiga att klart och tydligt lägga Federal Trade Commission Köpguide för varje begagnad bil till försäljning. Denna guide varnar potentiell köpare att om bilen säljs "i befintligt skick" utan någon form av garanti, eller om den säljs med någon typ av garanti. Tillverkarna kommer inte hedra en garanti om de misstänker vägmätaren har rullats tillbaka eller manipulerats. Därför är det upp till konsumenten att kontrollera körsträcka. Tillverkarna kommer inte heller att hedra garantier om problem orsakade av en tidigare olycka.
Ingen rätt att häva

Många stater tillåter en konsument att avbryta en försäljning inom en viss tid tid efter köpet med några frågor. Det här alternativet finns inte i Kentucky. All försäljning är slutgiltig.
Misrepresentation

Även om bilen säljs "som är," en konsument kan väcka talan mot återförsäljaravtalet enligt Consumer Protection Act om hon kan bevisa att säljaren uttryckligen missvisande viktiga frågor om bilen eller bedrägligt sålt bilen. Om efter försäljningen att konsumenten misstänker vägmätaren ändrades eller rullas tillbaka, kan hon också lämna en fordran mot återförsäljaravtalet genom den federala sanningen i körsträcka lagen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77385.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.