Hur du köper en begagnad bil och de frågor att ställa

Köpa begagnad är ett bra sätt att spara lite pengar när det blir dags att köpa en bil. När allt, det ögonblick du kör en ny bil utanför partiet, går den omedelbart ner i värde. Naturligtvis finns det vissa risker med att köpa en begagnad bil, eftersom det ofta är svårt att riktigt veta vad du köper. Genom att ta några försiktighetsåtgärder, men kan köpa en begagnad bil är ett mindre stressigt och riskabelt företag. Saker du behöver
Tidning Tillgång
Internet (för Craigslist, eBay och andra begagnade online bil källor)
Visa fler instruktioner
1

När du har bestämt vad typ av bil du vill, börja leta i lokaltidningen platsannonser och på Craigslist (se Resurser 1). Du kan också kolla din lokala bilhandlare, men du är mindre benägna att få det bästa erbjudandet här. EBay (se Resurser 2) är en annan potentiell källa, men vara försiktig med fordon som du inte kan inspektera personligen.
2

Kolla in så många potentiella bilar som möjligt. Ju fler bilar du tittar på, desto bättre chanser har du att få en hel del på en stor bil.
3

Inspektera fordonet ordentligt. Titta på färgen från olika vinklar för att se vilken form det i. är öppna huven och bakluckan och leta efter tecken på en ommålning och olycksfall skador i framskärmen brunnarna. Leta efter rost runt fönster, paneler rocker (den nedre delen av kroppen mellan hjulen) och på brädorna.
4

Inspektera motorrummet. En ren motorrummet kan innebära att bilen var bättre omhändertagna. Dra upp mätstickan för oljan ur motorn och inspektera oljan. Det ska vara gult och inte svart eller grått.
5

Provkör bilen. När du kör det, lyssna efter konstiga ljud från motorn (klick, clunks, etc.) och uppmärksamma hur suspensionen känns. Om styrningen är vag och bilen skakar och vibrerar eller drar åt ena sidan kan den behöva lite fjädring arbete, nya däck eller ens böjda hjul. Se till att det inte köra varm eller överhettas. Ut och leta efter rök från avgasröret när bilen är igång.
6

Fråga om det finns några tjänsten poster. En väldokumenterad bil är en säkrare satsning än en som inte har några underhållsdokumentation. Fråga också hur många ägare bilen har haft. Bilar med en, två eller tre ägarna är en bättre insats än bilar som har haft flera ägare genom åren.
7

Be att se titeln för att se till att det är tydligt och inte en bärgning titel från som förliste, stjäls eller från vattenskador. Även bärgning titel fordon kan ofta köpas för mycket billigare än en bil som har en tydlig titel, det är svårt att veta vad du får in.
8

Få en Carfax på fordonet för att se om det har en dokumenterad rekord. Även fordon historia rapporter är inte idiotsäker och ofta kommer inte visa allt en bil har gått igenom, kan de vara ett värdefullt verktyg.
9

Har fordonet besiktigas av en mekaniker. En PPI (Pre-Purchase Inspection) är en annan stor bit av försäkring när man köper används. Har en professionell mekaniker inspektera bilen för eventuella fel. Detta oftast kostar ca $ 100 till $ 150.
10

Fråga säljaren om han är förhandlingsbart på det begärda priset. Mest begagnade bilar kan köpas för mindre än det begärda priset, så var inte rädd för att pruta. Börja med ett lågt anbud och träffa säljaren till ett pris som gör båda parter nöjda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77276.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.