Hur du köper en begagnad bil från en person

vidta rätt åtgärder när man köper en begagnad bil och skydda dig från att köpa en citron. Den största skillnaden mellan att köpa en begagnad bil från en återförsäljare, och en individ är att generellt begagnad bil som köps från en privat part inte täcks av en garanti. Slutföra en grundlig inspektion av fordonet och transagerande försäljningen korrekt är bara två av de saker du behöver veta när man köper en bil från en privat fest. Instruktioner
1

Bestäm vilken typ av bil du vill köpa och söka genom annonser i tidningar, tidskrifter och på Internet. Det finns många webbplatser ägnas åt att köpa begagnade bilar från privata parter. Forskning konsument bil guider, recensioner och forum för att upptäcka säkerhet betyg, problem och beröm om bilen du funderar på att köpa.
2

Gå till webbplatser som Edmunds.com eller Kelley Blue Book hemsida Kbb. com och ta reda på vad du kan förvänta dig att betala för fordonet i den aktuella marknaden. Dessa webbplatser tar statistiska uppgifter om försäljningen av fordon i din region och ge dig en klar uppfattning om det pris du kan förvänta dig att betala. Addera 3

ringa säljaren och bekräfta informationen i annonsen. Se till att försäljningspriset, körsträcka, skick, ägare historia och underhåll historia är till din belåtenhet.
4

satt upp ett möte med säljaren på ett säkert och ömsesidigt fördelaktigt läge. Se upp för säljare som är orubblig om att möta på en viss plats, särskilt om platsen är i en dålig del av staden eller om du känner att det är en plats där andra människor är inte sannolikt att hittas.
5 < p> Undersök alla aspekter av bilen från stötfångare till stötfångare till det bästa av din förmåga. Inspektera motorn, lampor, blinkers, signalhorn, stötar, kondition, fönster-och dörrlås, styrning, bromssystem och vad du känner dig bekväm kontroll. Aldrig att förhastade när de inspekterar ett fordon. Promenad från köpet om en säljare inte tillåter dig att kontrollera fordonet. Ta en begagnad bil lista inspektion kontroll som kommer att hjälpa dig inspektera bilen grundligt. Dessa checklistor kan lätt hittas på begagnad bil webbplatser och i bil tidningar.
6

provköra fordonet. En provkörning är det mest effektiva sättet att kontrollera ett fordon för mekaniska problem och andra problem. Se till att provköra bilen på alla normalt möter hastigheter och i alla väg-och väderförhållanden möjligt. Kör det på platta, kuperad, svängda och raka vägar att testa fordon prestanda i en rad olika vägförhållanden.
7

Forskning VIN-nummer på fordonet för att få fordonets historia. Den VIN-nummer av ett fordon kan i allmänhet hittas på förarens sida av instrumentbrädan. Dessa VIN kontrollerar vanligtvis kosta runt $ 30 och kommer att avslöja eventuella vrak fordonet har varit i samt ägande historia. En bil som har ägts av många ägare under endast korta tidsperioder kan vara en röd flagga att bilen har allvarliga mekaniska problem eller annan hemlig issues.There finns många webbplatser och telefontjänster som konsumenterna kan använda för att skaffa fordon historia med ett fordon VIN-nummer. Carfax är en av de mest populära platserna att använda för detta ändamål, men alla webbplatser som erbjuder denna tjänst är tillgång till samma databas och därför säljer samma information. Se till att webbplatsen är en betrodd plats innan någon personlig och finansiell information.
8

Kör VIN numret av fordonet för att avslöja om fordonet skadades i en översvämning, återkallas eller stulen. Detta kan göras gratis genom att besöka National Insurance hemsida Crime Bureau vid NICB.org, klicka på "VIN Check" fliken på vänster sida av tomten och och skriva in bilens VIN-nummer.
9

Ta bilen till en mekaniker för en fullständig inspektion. Såvida du inte är en mekaniker själv, bör du alltid ta en begagnad bil för en professionell besiktning innan du köper den. Detta kan avslöja problem och frågeställningar fordonet har som du annars kan ha förbisett. Alltid dra några dolda problem mekanikern avslöjar från säljarens begärda priset.
10

Förhandla om priset på fordonet. Oftast priset en säljare ber om ett fordon är inte det pris han är villig att acceptera. Om bilen är i tillfredsställande skick och du är intresserad av att köpa bilen, ta allt du har lärt dig om bilens historia och skick och erbjuder säljaren vad du är villig att betala för bilen.
11 < p> få säljaren att skriva titeln på fordonet och fylla i ett köpebrev. Köpebrevet bör innehålla säljarens och köparens namn, adresser, telefonnummer, signaturer, datum och det pris som bilen såldes.
12

betala säljaren för fordonet efter räkningen försäljningsstället är undertecknat och ta bilen till din lokala avdelning av motorfordon för tillstånd och registrering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77277.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.