Hur att skydda mot vägmätare Bedrägeri

Kilometerräknare bedrägeri är handlingen att medvetet rulla tillbaka körsträcka på en bil. En studie utförd av NHTSA om prevalensen av vägmätare bedrägeri fann att över 450.000 fordon säljs varje år med falska Vägmätaravläsningar - till en kostnad av över 1 miljard dollar till bilköpare. Det uppskattas att en av 10 fordon har sin vägmätare rullas tillbaka. Lyckligtvis finns det metoder för att avgöra om ett fordon du är intresserad av kan ha haft sin vägmätare rullas tillbaka. Saker du behöver
däckens mönsterdjup mätare
Visa fler instruktioner
1 Mätning däckens mönsterdjup hjälper bekräfta att vägmätarställningen är korrekt.

Kontrollera däcken. Om vägmätaren läser 25.000 miles eller mindre, ska däcken vara original, och däckets mönsterdjup ska vara 2/32 tum eller större. Vid 2/32, är ett däck juridiskt slitna. För att mäta djupet däckets slitbana, infoga en lufttrycksmätare mönsterdjup i däckets slitbana på flera platser på alla fyra däcken. De flesta skärmar på Däckens mönsterdjup mätare läsas 1/32-inch steg. Däckens mönsterdjup mätare kan köpas online från bildelar leverantörer. Om en säljare inte kan ge titeln
2, är det troligt att han inte är sanningsenlig om fordonets historia.

Jämför körsträcka historien om titeln med mätarställning. Om körsträcka på titeln är suddig, verkar vara manipulerats eller är skymd på något sätt, har vägmätaren förmodligen rullats tillbaka. Addera 3 Det är lättare att visuellt upptäcka vägmätare bedrägeri på analoga odometers .

Kontrollera om siffror radas upp i nondigital (analog) vägmätare. Krokiga eller ojämna tal är goda indikatorer på en rullad rygg vägmätare.
4 En mekaniker kan hjälpa dig att bekräfta ett fordon redovisade körsträcka.

Ta bilen till en mekaniker, och be honom att kontrollera för originaldelar. Underhållsplaner varierar beroende på märke och modell, men om en vägmätare läser 30.000 och fordonet har reservdelar i det som inte borde ha installerats förrän 60.000 mil check-up, är chansen att vägmätaren har rullats tillbaka.

5 Köra en rapport fordon historia kommer att hjälpa bekräfta om ett fordons mätarställning är korrekt.

Undersök bilens rapport fordon historia. Ett fordon historia rapport innehåller en kronologisk historik över ett fordon, inklusive rapporterade körsträcka på utsläpp inspektioner, på vissa tjänster och register underhåll och när titeln överförs. Fordonet historia rapport kommer, i vissa fall, inkludera en varning när man tror att vägmätaren rullades tillbaka eller när en inkonsekvent mätarst rapporterades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77601.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.