Hur du kontrollerar om stulen bil Använda VIN

För att säkerställa att du inte köper en stulen bil, är det bäst att köpa bilar från återförsäljare. Däremot kan köpa begagnade bilar från privata säljare spara dig tusentals dollar. Om du väljer att köpa en bil från en privat säljare, du först måste bekräfta att bilen inte var stulen. Det enklaste och mest pålitliga sättet att göra detta är genom att använda fordonets identifieringsnummer eller VIN, för att leta upp historien om fordonet. Instruktioner
1

Hitta VIN av fordonet, och skriva ner det. Det brukar ligger på instrumentbrädan vid nederkanten av vindrutan. Om du inte kan hitta det, be säljaren om det, eller ring din lokala återförsäljare för specifika göra av ditt fordon och be dem där VIN ligger.
2

Sök efter ett fordon historia rapportera webbplats för att leta upp historien om bilen med VIN. En av de mest populära platserna är carfax.com. Dessa webbplatser kommer att ta ut en avgift för sina tjänster. Exempelvis carfax.com rapporter börjar runt $ 29.99 för en rapport.
3

Ange VIN i fordon historia rapporten webbplats. Stegen kan variera från plats till plats, men typiskt, kommer du att uppmanas att skapa en inloggning och betala avgiften.
4

Kontrollera rapport fordon historia, som visar, bland annat, om fordonet var stulet eller om det är en bärgning titel, vilket innebär att bilen ansågs en total förlust efter en olycka.
5

Ring din lokala polisstation (inte nödlinje), och be om fordonet har någonsin rapporterats stulen, föreslår carinsurance.com. Brottsbekämpande myndigheter kan ta några dagar att få dig den information.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77242.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.