Hur man läser en Dodge Van Vin Number

Alla vägfordon som säljs i USA, inklusive skåpbilar gjorts av Dodge, är skyldiga att ha ett 17-siffrigt nummer Vehicle Identification (VIN). Detta är på uppdrag av National Highway Traffic Safety Administration. Försäkringsbolagen, Department of Motor Vehicles och Department of Transportation använder vins att hålla koll på fordon. En VIN används också för att spåra stöld och garantianspråk och påminner, och det innehåller sådan information som märke, modell och år ett fordon gjordes. Du kan enkelt läsa en Dodge van VIN. Instruktioner
1

Leta VIN, stämplat på en metallplatta fäst vid förarens sida av instrumentpanelen, på en etikett på insidan av dörrkarmen, eller i bilens titel och försäkring pappersarbete.

2

Observera den första siffran, som anger det land där van byggdes. En "1" indikerar USA, "a" 2 "betyder Kanada, och" 3 "betyder Mexico.
3

Notice en bokstav i det andra läget, vilket betecknar märke, . såsom "D" för Dodge I det tredje läget är ett nummer som indikerar kroppstyp, såsom en "4" för ett mångsidigt personbil Tecknet i fjärde position berättar fordonets bruttovikt:. "A" anger 4,001 till 5,000 pounds. "B" indikerar 5001 till 6000 pounds. "C" indikerar 6001 till 7000 pounds. "D" betecknar 7001 till 8000 pounds. "E" anger 8001 till 9000 pounds. och "F" anger 9001 till 10.000 pounds.

4

Notera bokstaven i position 5, som identifierar fordonet linjen, såsom "B" för en Ram Van. Antalet i position 6 anger prisklass, en sådan "3" för mediet. Antalet i position 7 visar kroppen stil, t.ex. "1" för last van. Brevet i position 8 betecknar motortyp, t.ex. "Z" för en 8,4-litersmotor.
5

Ta en titt på antalet i position 9. Det är en kontrollsiffra, som används för att se till att resten av VIN har registrerats korrekt. Tecknet i position 10 anger året van tillverkades, till exempel "A" för 2010. Den 11: e tecknet berättar vad monteringsfabrik van byggdes, och de sex sista siffrorna utgör ett unikt serienummer som utfärdas vid anläggningen.
6

Gå länkarna i referens nedan för en mer detaljerad beskrivning av vad varje nummer i din van VIN representerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77966.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.