Indiana Bilar Lemon Lagar

I Indiana, ger statliga regler rättsligt skydd i form av citron lagar för att hjälpa dig om du köper en begagnad bil som visar sig ha allvarliga brister. Lagen sätter standarder som säljarna måste följa när fordon befinns ha brister när de säljs. Fakta

Indiana lagstiftande församling inrättades statens citron lag, motorfordon Protection Act, 1988. Det skyddar köpare av nya och begagnade fordon i Indiana och den som hyr ett fordon enligt ett skriftligt avtal. Den citron lag skyddar konsumenterna genom att ge dem garantier mot någon som säljer en bil som har allvarliga brister. Lagarna etablera normer som tvingar tillverkarna att göra reparationer eller ersätta eller återköpa en bil som säljs till konsumenten när det har väsentliga brister.
Funktioner

Indiana citron lagen omfattar defekter att väsentligt försämra användningen, marknadsvärdet eller säkerheten för en ny eller begagnad bil. Lagarna avser både warrantied fordon och sådana som säljs som-är. Säljare kan hävda att de brister eller fordonets skick inte medföra att något nedskrivningsbehov av användning, värde eller säkerhet. De kan också hävda att frågorna är resultatet av modifieringar köparen gjort på fordonet. Att påstå skydd enligt lagen, måste konsumenten ta sina fordon till återförsäljaren eller säljaren att rapportera problemet och reparationsåtgärder. I Indiana Addera ditt Tidsplan

, en köpare har en begränsad tid för att göra en citron lag anspråk på ett fordon. Efter att ägaren driver fordonet 18.000 miles eller 18 månader passerar, lagen gäller inte längre, och köparens skyddet upphör. Om en ansökan görs innan tiden löper ut, skall säljaren eller tillverkaren rätta till problemen. Tidsfristen upphör inte att gälla efter 18 månader om begäran om reparationer görs innan 18-månaders perioden avslutas.
Reparationer

När en köpare gör en fordran enligt Indiana citron lag, säljaren eller, i vissa fall, tillverkaren, har möjlighet att reparera fordonet. Lagen föreskriver "ett rimligt antal reparationsförsök." Staten beskriver ett rimligt antal som fyra. Lagen tillåter 30 arbetsdagar för reparationer. Säljaren eller tillverkaren skall förse köparen med fri användning av ett annat fordon när fordonet repareras.
Återköp

Enligt Indiana citron lagar, om fordonet frågan kvarstår efter försök till reparationer, måste säljaren eller tillverkaren återköpa fordonet eller ger ett lika utbyte. Säljaren har 30 dagar på sig att göra detta. Förvärvspriset för aktierna skall vara lika med den totala avtalade priset vid tidpunkten för försäljningen, och det måste innehålla all moms. Det måste också innehålla anmälningsavgiften och punktskatt betalas av köparen vid den tidpunkt då bilen köptes. Återköpspriset också måste innefatta bogsering kostnader och hyreskostnader bil som uppstått på grund av fordonets problem som orsakade avvikelsen.
Behörighet

Lagen gäller fordon som väger mindre än 10.000 pounds, säljs till konsumenter, är registrerade i Indiana eller säljs till en konsument i Indiana som inte är en Indiana bosatt. Lagen gäller fordon för användning på allmänna vägar och andra vägar, och det bara gäller fordon för vilka registrering eller tillstånd krävs före användning.
Överväganden

Indiana citron lag gäller för nya och begagnade bilar, men det täcker inte konvertering skåpbilar, husbilar, jordbrukstraktorer, snöskotrar, motorcyklar eller ATV. Den Better Business Bureau ger hjälp till amerikanska konsumenter som köper citron fordon och behöver förhandla med säljare. BBB Auto Line har hjälpt nästan två miljoner konsumenter sedan programmet startade 1978. Bilköpare kan förhandla själva, och många advokater kommer att bistå i förhandlingar om en avgift. Om säljarna förnekar ditt påstående, kan du lämna passa inom två år från den dag fordonet problem rapporterades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77217.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.