Tips om att köpa en begagnad bil i Irland

Att köpa en begagnad bil i Irland liknar köpa en begagnad bil i andra delar av Europa och Nordamerika. Du skall utveckla en budget som innehåller ett riktpris för bil, försäkringar, vägskatter och underhåll. Du bör då få en uppfattning om vad göra och modell du vill köpa. Forskning bilen grundligt i irländska tidningar, tidskrifter auto och fordonsindustrin webbplatser. Sedan bestämmer hur du vill köpa bilen: genom en återförsäljare, från en privat säljare eller från en auktion. Dealer

köpa en begagnad bil i Irland via en återförsäljare är förmodligen det säkraste sättet att köpa. Detta beror på att irländsk lag skyddar köpare från att få en felaktig affär när de går igenom bilhandlare. Irländska bilhandlare måste följa starkt reglerade praxis standarder. Lagen i Irland säger att begagnade bilar ska vara av tillfredsställande kvalitet när de köps från handlare, att återförsäljarna ska offentliggöra alla bilens defekter vid tidpunkten för försäljningen, och att begagnade bilar måste vara exakt som annonseras. Om du har ett problem med en begagnad bil, kan du föra den tillbaka till återförsäljaren och få problemet löst.

Att köpa en begagnad bil från en återförsäljare ger dig också fördelen av att utbyta din gamla bil för del av priset av begagnad bil. Dealern kommer att inspektera din gamla bil och göra dig ett erbjudande, och du kan använda pengarna mot inköp av en annan bil.

De irländska används bilhandlare erbjuder även begagnade godkända bilar, som liknar amerikanska programmet bilar . Begagnade godkända bilar används och sedan tillbaka till den ursprungliga återförsäljare. Återförsäljaren gör nödvändiga reparationer, kontrollerar bilen för tecken på olyckor eller stöld, och sedan godkänner bil till försäljning. Dessa bilar kommer ofta med en garanti och flera bra alternativ finansiering.
Privat Säljare

Att köpa en begagnad bil i Irland från en privat säljare är oftast billigare än att köpa från en återförsäljare, men du måste vara en informerad köpare att köpa från en privat säljare. Till skillnad från återförsäljare, är privata säljare inte skyldig att göra någon form av kontroll av bilens bakgrund, inte heller är de skyldiga att lämna eventuella defekter. Om du funderar på att köpa en begagnad bil från en privat säljare, du

bör vara medvetna om att i Irland, återförsäljare under förklädnad av privata säljare ibland försöka sälja luddiga bilar eftersom privata bilförsäljningen inte är reglerade. Om du ringer om en bil och säljaren ber dig vilken bil du hänvisar, är det ett tecken på att säljaren är faktiskt en bilhandlare.
P Om du bestämmer dig för att gå igenom en privat säljare, måste du grundligt undersöka bilen. Gör en fordonsdata kolla genom institutioner som AA Irland eller Auto Trader. För en liten avgift kan du köra bilens chassinumret genom ett system som kommer att avslöja om bilen har någonsin varit i en olycka, har anmälts stulet eller har utestående finansiering på det, vilket skulle innebära att bilen är tekniskt fortfarande egendom av banken eller det finansiella institutet och är inte berättigade till salu. Ett fordon uppgifter check också kommer att berätta hur mycket denna bil kostar ny och hur mycket du kan förvänta dig att betala för en begagnad modell.
P Om du köper från en säljare, kan det också vara en smart idé att få en erfaren mekaniker eller tekniker för att inspektera bilen för dig. AA Irland ingenjörer utföra rutinmässigt denna tjänst för begagnade bilköpare, och kommer att ge en detaljerad 175-gradig rapporten, som innehåller saker som är fel med bilen nu och saker som behöver uppmärksammas inom en snar framtid.
P Om du bestämmer dig för att köpa en begagnad bil från en privat säljare, måste du se till att alla nödvändiga papper är närvarande och korrekt. Detta inkluderar en fordonets registreringsbevis, bilens servicebok, NCT detalj pappersarbete och ett giltigt skatt skiva om säljaren indikerade att skatten ingick i priset. Dessa dokument bör alla vara original, inte kopieras, och säljarens underskrift ska vara på dem alla. Efter att du har betalat för bilen, få ett kvitto med säljarens kontaktinformation, fordon och underskrift. Du bör få en kopia för dig själv och säljaren ska behålla en kopia. Du är inte så väl skyddade av irländsk lag om något skulle gå fel med en bil som du köpt från en privat säljare, men om du har säljarens kontaktuppgifter, kanske du kan förhandla reparationer.

Auktion

Det sista sättet att köpa en begagnad bil i Irland är genom en auktion. Att köpa en bil genom en auktion kan ofta vara det billigaste sättet, men du är inte tillåtet att noggrant kontrollera eller provköra en bil innan du köper från en auktion, som alla auktioneras bilar säljs på en som-sett basis.
< p> I en irländsk bil auktion, betalar du oftast en 250 Euro deposition för att bjuda. Detta bidrar till att säkerställa att endast seriösa köpare kommer att delta i auktionen. Budgivningen börjar vanligtvis på 60 euro, beroende på bilen, och budgivningen går upp därifrån. Högstbjudande får bilen. Du måste kunna betala för bilen på plats, om inte auktionsförrättaren anger annat. Bilar köpt på auktion kommer med all rätt pappersarbete, men inga garantier och inga kontroller bakgrund.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77183.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.