Hur ta reda på om motorn är original Block

När du tittar på en begagnad bil att köpa, är det viktigt att känna till dess historia. Ibland fordon historia rapporter och oberoende mekaniska inspektioner är inte tillräckligt. Ta reda på om fordonet har någonsin haft den ersatta motorn. Sedan 1981 alla fordon som säljs i USA har haft VIN (Vehicle Identification Number) stämplat i ett antal områden i fordonet, inklusive motorblocket. Hitta stämpling hjälper dig att avgöra om motorn i bilen är original eller om det har bytts ut. Saker du behöver
domkraft
två pallbockar
creeper (tillval) katalog ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Engagera bilens parkering broms. Använd ordet jack att lyfta fordonet från fabrik godkänd-front fästpunkten. De flesta stöttningspunkter är belägna mitt i sökaren under fordonets front. Konsultera din instruktionsbok om du har svårt att hitta den.
2

Stötta varje sida av fronten med en pallbock med sidan stöttning fästen. Den sida stöttning fästen ligger oftast omkring sex inches bakom framhjulen. De kan kännas igen av en skåra längs botten av fordonet. Ta bort domkraft när du har säkert stött fronten.
3

komma under motorrummet och använda ficklampa för att hitta VIN. VIN stämpel läge kommer att variera från bil till bil, men det kommer att monteras någonstans på motorblocket. Vissa äldre fordon kommer att innehålla ett serienummer istället för VIN.
4

Matcha upp VIN från motorblocket med VIN av fordonet. VIN är bäst placerad på den nedre delen av vindrutan på förarsidan. Om motorblocket hade ett serienummer istället för ett VIN, kontakta en återförsäljare för varumärket att köra en VIN check på ditt fordon för att se vad serienummer den ursprungliga motorblocket hade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77185.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.