Hur man vet om en bil har haft vattenskador

Det finns vissa fall då bilarna som var inblandade i översvämningar eller nedsänkt i vatten säljs vidare till intet ont anande köpare. I vissa fall kan du inte säga utanför bat att en bil har vattenskador. Men du vill inte köpa ett fordon som har varit i högvatten eftersom delarna är mest sannolikt inte att reparera, och bilen kommer att ha en kort livslängd. För att undvika detta måste du titta på några saker innan du skriver på den streckade linjen. Saker du behöver
Carfax fordon historia rapport
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om en unken eller möglig lukt inne i bilen. Ta din tid sniffa efter konstiga lukter.
2

komma under bilen för att kolla efter dräneringshål. Dessa hål är gjorda för att tömma vatten ur en bil som har hamnat (eftersom du inte kan vända bilen åt sidan för att tömma den).
3

Kontrollera lera i och runt bilens delar. Annat än en sandstorm, det finns inte många sätt att smuts och lera skulle kunna komma in i din bils huva utom en översvämning.
4

Leta efter tecken på rost på motorn och andra bilen komponenter. Om motorn ser ut som det fräta bort, finns det en möjlighet för vattenskador.
5

Kontrollera om försäljningspriset för fordonet ligger långt under Kelley Blue Book värde. Om bilen säljs för billigt även om det ser bra ut på utsidan och har låg körsträcka, kan detta vara en indikation på tidigare vattenskador.
6

Gör en VIN check med CarFax. Den VIN-nummer är ett 17-siffrigt ID-nummer som är placerad på toppen av instrumentbrädan eller insidan av bildörren. Köp en CarFax rapport fordon historia för att se om det finns en historia eller vattenskada eller översvämning med bilen. Fordonet historia är inte alltid tillförlitliga, men i många fall kommer denna information att redovisas av en återförsäljare eller servicestation.
7

Ta del av bilens sista geografiska läge, vilket också anges på fordonet historia rapport. Om det var beläget i en stat eller en zon som nyligen upplevt översvämningar eller en allvarlig orkan, matcha upp datum för att se om det är möjligt att denna bil var närvarande i det området under översvämningar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77127.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.