BMW 3-serie Problem

BMW 3-serie är en av de mest populära BMW-modeller som någonsin gjorts. BMW tog första generationen till USA 1977 som ersättning för 2002. Sedan dess har 3-serie gått igenom ytterligare fyra generationer. För att skilja dem, många entusiaster hänvisar till de olika iterationer av 3-serien med den interna beteckningen som fabriken gav dem. Modeller tillverkade från 1984 till 1991 är E30s och så vidare. I stort, är S-serien en mycket välbyggd, pålitlig bil, men det finns några saker att vara medveten om. E21 (1977-1983)

320i, vilket var den modell som säljs i USA, är förmodligen den minst populära 3-serien och kan orsaka sina ägare många problem. Den 2,0-liters och senare 1,8-liters motorer är robusta, men kan ofta drabbas av blåst huvudet packningar. De termiska reaktorer för utsläpp system kan vara problematiskt. På insprutningssystemet, akta av torkade och spruckna bränsleledningar som kan läcka fuel.320s kan drabbas av en främre ände skaka vid 50 till 55 mph. Den shimmy orsakas av slitna Swaybar bussningar. För att åtgärda problemet måste du inspektera kontroll vapen, övre Fjäderbenslager, hjullager, kontroll bussningar arm och styrning bussningar rack, och byt ut slitna delar. Addera E30 (1984 till 1991)

E30 introducerades till USA 1984. Det var med denna modell som den 3-serien började nå den popularitet som den har i dag. Den E30 råkar också vara en av de mest hållbara i 3-serien och en av de mest roliga att drive.The M20 sexcylindriga versionen har en kam-bälte istället för en mer hållbar kamkedjan. Underlåtenhet att ersätta detta kan resultera i ett katastrofalt motorhaveri. Kylsystemen kan oxidera med tiden, vilket kan orsaka huvudet packningar och jackor vatten för spjällhusen att läcka. De främre kontroll arm bussningar slitage och orsaka dålig fjädring beteende. E30 M3 bussningar ger en dramatisk förbättring. Misslyckades bakvagn bärare bussningar resulterar i dunkande ljud bakifrån. Installera nya bussningar löser problemet, men det är ett svårt jobb.
E36 (1992 till 1999)

tredje generationen av 3-serien också händer vara den mest problematiska. General byggkvalitet och hållbarhet av bilens material är inte så bra. Streck och dörrpaneler faller isär. Elektronik frågorna är gemensamma, så räkna med flera misslyckanden here.The motorer själva kan drabbas av en rad frågor från VANOS (ventiltider) misslyckas och bullriga lyftare. Växellådor har varit kända för att ha problem med första och andra redskap samt en separat fråga med femmans växel. Med den bakre bussningar slits och behöver bytas ut med post-1996 delar. Kulleder också slits ut.
E46 (1999 till 2006)

När den först infördes, hade E46 dess del av problemen, men till skillnad från E36, dessa i allmänhet retts ut senast 2004. M52 och M54 motorer är ganska robust. Den ECU har vet varit att ha problem och behöver omprogrammering. Kylsystem är en svag punkt och behöver nya vattenpumpar på 60.000 miles och radiatorer på 100.000 för att förhindra problem. Andra frågor är alltför bälte-spännare buller, slitna yttre kulleder, problematiska soltak och radiodisplayen misslyckande.
E90/E92 (2006 till nuvarande)

E90 ( sedan) och E92 (coupe) är båda två nya för långsiktiga frågor att uppfostra sina huvuden. För nu är den vanligaste frågan fel på högtrycks-bränslepump för direkt insprutningssystemet på 335. Vissa automatiska växellådor har lidit av ryckig och tveksam växling. Addera Expert Insight

Alla 3-serie är potentiellt en stor bil med rätt skötsel och underhåll. En pre-köp inspektion rekommenderas innan de köper något begagnad BMW, dock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77194.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.