Fördelar och nackdelar med att köpa en begagnad bil

Om du försöker att besluta om att köpa en begagnad bil, är det en bra idé att överväga fördelar och nackdelar jämfört med att köpa nya. Faktorer center främst kring kostnaderna med båda alternativen, garantier och frågor tillförlitlighet. Om du har råd, kan köpa en ny bil vara lättare eftersom du är mer benägna att snabbt hitta vad du vill, men begagnade bilar kommer med flera fördelar, också. Initiala kostnader

En begagnad bil kostar i allmänhet mycket mindre up-front. Enligt Cars.com, CNW Marketing Research fastställt att i 2008, var den genomsnittliga kostnaden för en ny bil före skatt och avgifter ca $ 25.500, medan den genomsnittliga kostnaden för en begagnad var ca $ 8200. Dessutom är försäkringen oftast billigare för en äldre bil. Du kan också spara på försäkring om du köper begagnad bil direkt i stället finansiera det, eftersom du kan välja att inte köpa kollision försäkring. Att köpa en begagnad bil med kontanter är vanligare på grund av det lägre priset.
Finansiering
p Om du finansiera en bil, kan begagnade fordon har högre utbetalningar, eftersom den ekonomiska institution är inte villig att förlänga lånet över 4 till 5 år. Räntorna tenderar också att vara högre på begagnade bilar. Dessutom, nya bilar är ofta tillgängliga med incitamentsprogram som mycket låg andel lån eller ens noll procent finansiering.
Avskrivningar

Begagnade bilar inte skriva nästan lika mycket som nya bilar, en viktig faktor om du inte planerar att hålla bilen i flera år. Enligt Consumer Reports, nya fordon tappar vanligtvis runt 45 procent av sitt värde under de första 3 åren. Detta kan jämföras med den genomsnittliga avskrivningstakt för alla fordon i ca 7 till 12 procent, som åberopats av SafeCarGuide.com.
Underhåll

Begagnade bilar är mer sannolikt att behöva reparationsarbeten och oftast inte kommer med en garanti. Dessutom kan den tidigare ägaren eller den som används-bilfirma avslöjar inte alla problem med bilen, och du vanligtvis inte kommer veta om det hölls regelbundet. Men typiska reparera problem innebär byte av delar såsom bromsar eller avgassystemet, vilket inte skulle komma nära att kosta lika mycket som en ny bil. Den största nackdelen är en högre sannolikhet för motorväg sammanbrott.
Garantier

Nya fordon omfattas av garantin i 3 år eller längre. Dessutom, folk som köper nya bilar med betydande reparation frågor har rättslig prövning under statlig "citron lagar." Men om en person köper en sen modell begagnad bil, kan den ursprungliga fabriksgarantin överföras, ofta utan kostnad. Addera Certifiering

En annan typ av garantiservice är tillgänglig för många begagnade bilar under en certifierad begagnad (CPO) program. Dessa program är endast tillgängliga för sen-modell fordon med låga miltal och ingen tidigare stora skador. Många tidigare leasade fordon kvalificera sig för detta program. De återförsäljare inspektera noggrant fordonen, med strikta riktlinjer för vilka fordon som uppfyller kraven för certifiering. En garanti erbjuds då som sträcker sig utöver den ursprungliga fabriksgarantin, ofta med samma egenskaper som en ny bil garanti.
Särskilda funktioner
p Om du har väldigt specifika fordon alternativ i åtanke, till exempel färg, klädsel och inredning, är en exakt passform svårare att hitta i en begagnad bil om du inte har tålamod att vänta. Dessutom, köpa en begagnad bil ibland innebär att du inte har de senaste säkerhetsfunktionerna, vilket kan inkludera fler krockkuddar eller antisladdsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77186.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.