Steg för att köpa en bil från en privat fest

Om du funderar på att köpa en ny-till-dig begagnad bil, köpa det från en privat fest kan du spara en ganska betydande summa pengar över shopping på en bilfirma. Att köpa en begagnad bil från en privat fest kan ha nackdelar, dock. Till exempel, privata fester typiskt sälja bilar "som är," så du har ingen möjlighet att lämna tillbaka bilen eller få pengarna tillbaka om det finns ett problem. Det är viktigt att noggrant undersöka den bil du tänker köpa innan du köper från en privat fest. Instruktioner
1

har pengar i handen. Private Party säljare kommer förmodligen inte vara villiga att ge någon form av finansiering för ditt köp och oviljan att de inte kommer att vänta för dig att få ihop pengarna. Att ha pengar i förskott när du närmar dig en privat part om att köpa en bil kan garantera en försäljning, och kan också ge dig en starkare förhandlingsposition.
2

Leta bilar i din prisklass som uppfyller de specifikationer som du önskar . Du kan göra detta genom att kontrollera annonser, surfa din lokaltidning och även uppmärksamma "Till Salu" skyltar du kan se på fordon i ditt närområde. Efter att hitta dina potentiella köp, forskning bilens värde för att avgöra om det begärda priset är rättvist.
3

Kontakta säljaren och vara beredd med frågor att ställa. Om du på allvar funderar på att köpa bilen, be om Vehicle Identification Number liksom mer allmänna frågor. Använd VIN att beställa en rapport fordon historia på bilen för att ta reda på om det finns några allvarliga olyckor eller skador i bilens historia.
4

boka en tid för att provköra bilen. Provköra bilen i minst 30 minuter. En snabb snurra runt kvarteret kan ge dig en uppfattning om hur bilen körs, men du kommer inte ha en tillförlitlig uppfattning om bilens form tills du spenderar mer tid bakom ratten. Kör in flera växlar och hastigheter, alltid lyda lokala gränser. Se till att bilen inte göra några konstiga ljud eller överhettas medan du kör det, eftersom dessa skulle kunna signalera behovet av kostsamma reparationer.
5

Ta bilen till en mekaniker du litar på och har det grundligt utvärderas. Har mekaniker ge dig en uppskattning av kostnaderna för eventuella reparationer bilen behöver.
6

Förhandla om priset med säljaren. Många gånger privata fester är villiga att, och även räkna med att förhandla. Be säljaren att faktorn i kostnaden för eventuella reparationer mekaniker gav dig i din uppskattning. När du har fast på ett pris, betala säljaren. Säljaren bör ge dig ett undertecknat köpebrev samt titeln till bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77797.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.