Roliga fakta om Ford Escape

Ford Escape kompakt sport utility vehicle kommer med tre effektlägen alternativ: standard Duratec 2,5-liters fyrcylindrig motor, den Duratec 3-liters V-6 flexifuel-version, som använder 85 procent etanol och 15 procent bensin, eller Atkinson-cykeln 2,5-liters motor med en elmotor för hybrid version. Den 2011 hybrid Ford Escape var den mest bränslesnåla SUV som säljs i Nordamerika och presenterade miljövänliga funktioner för att hålla bränslekostnaderna och utsläppen låga. Fuel Economy

SUV köpare som vill ha den bästa bang för buck kanske vill välja den framhjulsdrivna hybrid version av Ford Escape. Det tjänade 34 mpg vid stadskörning och 31 på motorvägen för en kombinerad mpg av 32. Enligt Environmental Protection Agency (www.fueleconomy.gov), kostade den genomsnittliga föraren av en 2011 hybrid Escape $ 2,85 för att köra 25 miles med 0,78 liter bränsle baserat på bränsle som kostar $ 3,65 per gallon och spenderar 45 procent av körtiden på motorväg och 55 procent i staden. År 2011 kostade det hybrid Escape ägaren $ 49,60 för att fylla upp den 15,1-liters tank för att uppnå ett maximalt avstånd av 435 miles. Den årliga bränslekostnaden för att köra en hybrid Ford Escape i 2011 var $ 1714. Kostnad för att köra den fyrhjulsdrivna versionen av hybriden var något högre under 2011, kostar $ 3,15 till köra 25 miles med 0,86 liter bränsle. Utbudet av fyrhjulsdrift modellen var 394 miles på en full tank. År 2006, erbjöd Ford Ford Escape med flexifuel-kapacitet. Flex-Fuel använder 85 procent etanol och 15 procent bensin för att driva sin motor.
Hybrid Firsts

Ford Motor Company var den första biltillverkaren att erbjuda en stadsjeep som en hybrid. Fords tekniker utformade hybrid Escape för att resa upp till 44 km /h medan du använder endast elmotorn för att driva fordonet. Den hybrid Escape använde ingen bensin i 2011 medan stoppas i trafiken. Elmotorn är en förnicklad batteri, identifierad som NiMH och förseglas och placeras under golvet i det bakre bagageutrymmet. Sätena i den standarden 2011 Escape XLT och i hybrid version av återvunnet polyesterfibrer och polyuretanskum gjorda av vegetabiliska oljor utsäde.
Escape godbitar

2004 hybrid Ford Escape som en drivande rekord i Manhattan genom att köra 37 timmar i följd och 576 miles på en av tank bensin. San Francisco använde 2005 modell Escapes år hybrid för sin taxi flotta, bli den första staden i USA att använda Escape hybrider som taxibilar. New York City i 2011 hade 1.400 hybrid Escape taxi i tjänsten. Addera Bromsenergiåtervinningen

Ett nytt koncept bland hybridfordon är regenerativ bromsning. Konventionella bensindrivna fordon har bromsar som genererar energi när fordonet stoppas, men att energi går förlorad. Den 2011 hybrid Ford Escape presenterade regenerativ bromsning som fångade energin som bromsarna stoppa fordonet och skickar energin till batteriet för lagring och senare användning. Bromsar laddar batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76987.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.