Motor Vehicle Safety Funktioner

Förutom att utformas för att klara krocktester, personbilar och lastbilar kommer med många säkerhetsfunktioner som krävs av National Highway Traffic Safety Administration och Insurance Institute for Highway Safety. Added säkerhetsfunktioner är ofta ett försäljningsargument för många bilköpare. NHTSA och IIHS genomför säkerhetstester, resultaten av dessa tester används av konsument tidningar som Consumer Reports för betyg fordonssäkerhet. Krockkuddar

Krockkuddar är standard idag och har förändrats under årens lopp för att återspegla den nya vetenskapen som kommer från testning. Krockkuddar i nya bilar använder mindre inflation, vilket är tänkt att minska skador. De använder också krocksensorer att justera kraften av krockkudden. Nyare krockkuddar driftsätta även från sidan istället för från fordonets front, de äldre befanns vara farligare. Det finns också sidokrockkuddar för att skydda huvudet i olyckor med rollovers. I nyare bilar, sensorer känner av en rollover och hålla krockkudden uppblåst under en längre period. Mest främre passagerare krockkuddar också komma med cutoff växlar för säkerheten för små barn, eller för bakåtvända bilbarnstolar.
Nackskydd

En idealisk nackstöd kan hjälpa till att förhindra whiplash och minska huvud-och nackskador. Nackstöd ibland saknas i bakre delen av fordonet där olyckor eller huvud-och nackskador är mer sannolikt. Många bilar har inte heller ett nackstöd i mitten sittställning, men det blir allt vanligare att inkludera nackstöd på samtliga sittplatser. Saknar nackstöd i alla sittplatser lämnar passageraren mer utsatta för allvarlig skada, särskilt i en påkörning bakifrån.
Bilbarnstolar

Många nyare bilar komma med inbyggda barnstolar som lätt viker ut för användning och tillbaka igen. En nackdel med att ha en inbyggd barnstol är att det inte är bakåtvänd, vilket är det säkraste sättet för ett litet barn att resa. Dessa platser kan heller inte tas bort för antingen transportera barnet till ett annat fordon eller bära en sovande barn inuti. Bärbara säten är också mer bekvämt i en nödsituation eller olycka, där det skulle vara säkrare och bekvämare för polis och andra första responders att ta bort barnet med sätet. Dessa platser är också inte justeras, och de sällan ger någon stötskydd. Även om de är alltid korrekt installerade, till skillnad från bärbara barnstolar, selar är ibland svåra att justera, och som kan leda till en farlig passform för barnet. Många nyare bilar är utrustade med tjuder att säkra bilbarnstolar. Dessa är ofta att föredra för komfort, och tjuder gör det lättare att vara i överensstämmelse angående installation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76871.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.