Vad är Audi A4 Vehicle Stability Assist?

Audi A4 fordonsstabilitetsfunktion assistent funktionen också kallas Electronic Stability Control eller Electronic Stability Program. Funktionen är ett datorstyrt program som automatiskt gör bilen lättare att kontrollera genom att minska skruvat och ge den riktningsstabilitet i farlig styrning och bromsning situationer. Elektronisk stabilitetskontroll blev standard på Audi A4S 2000. Bakgrund

Electronic Stability Control är en del av fordonets låsningsfria bromssystem, eller ABS, på personbilar, lätta lastbilar pickup och terrängbilar. Biltillverkare introducerade ABS i mitten av 1980-talet. Det bidrog till att minska förlust av kontroll av stadsjeepar på grund av deras höga tyngdpunkt samt hög risk för rollovers under en sidledes sladd på våta vägbanor. Elektronisk stabilitetskontroll, eller fordon Assist stabilitet, kom 1998. Det var standard utrustning på mindre än en tredjedel av alla personbilar och lastbilar under 2006. År 2010 hade 85 procent av alla personbilar och 100 procent av stadsjeepar antisladdsystem som standardutrustning.
Application

ABS på Audi personbilar hindrade hjulen från att låsa upp när föraren tvärnitade, gjorde det inte hindra föraren från att förlora kontrollen över fordonet eller undanmanöver. Den avslappnade, nonprofessional förare, till exempel, inte kan förstå att styrningen i riktning bilen skruvat rätar dess riktning. Audis Antisladdsystem inte rätt drivrutin misstag eller åsidosätta fysikens lagar, men det kan hjälpa fordonet upprätthålla rätt riktning. Systemet, som de flesta programmen fordon stabilitet, har en styrande sensor för att övervaka förarens styrning. Den innehåller en lateral acceleration sensor för att hålla koll på inbromsning och en gir sensor som känner av om fordonet kan spinna utom kontroll. Till exempel, ändrar systemet hastigheten på framhjulen om under en tur, förlorar den bakre änden sitt grepp och kommer runt mot framsidan. Genom att öka eller minska hastigheten på framhjulen, beroende på omständigheterna, upprätthåller systemet förarens avsedd riktning med den bakre änden vistas i bak.
2012 Audi A4

2011 och 2012 Audi-modeller A4 har biltillverkaren Electronic Stability Control för att bibehålla riktningen på bilen när det är nära till gränsen för total förlust av kontroll. Elektronisk stabilitetskontroll svarar på förarens avsedd riktning parallellt med Audis ABS, antisladdsystem, elektronisk bromskraftfördelning systemet, och den elektroniska differentialspärr systemet. Dessa fem programmen är alltid aktiv. Dock kan systemet inte förhindra olyckor om föraren overextends funktionerna i Audi A4: s chassi. Addera ESP 8,0

För 2012 modeller, började Audi utrusta sin A4 och andra modeller med sitt senaste system, Electronic Stability Program 8.0, eller ESP 8.0. Den ESP 8.0 har en torr broms program som torkar bort vatten från bromsarna "skivorna i vått väder genom att bromsbeläggen regelbundet. Systemet minskar den tid det tar att stoppa bilen på våta vägar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76993.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.