Vad är en Doc avgift när man köper en bil?

Bilhandlare debiterar inte någon "docka" avgift, liksom som en hänvisning till last, utan snarare en "doc" avgift, som i dokumentationen. Återförsäljare samla dessa som en slags administrativ avgift, varierar allt från $ 45 till $ 1,200. Historia

Doc bearbetning avgifter började som ett sätt att öka nettovinsten minus provisioner. Deras enda syfte var att lägga huvuddelen av den nedersta raden som inte kan beröras av säljare provision. Ursprungligen var doc avgifter så minimal att kunder och personal aldrig ifrågasatt dem.
Avgiftsförordningen

delstaten Delaware reglerar motorfordon avgifter, så att 3,75 procent av köpeskillingen pris eller National Automobile Dealers Association (NADA) bokfört värde, vilket som är störst. Tyvärr har inte alla stater reglera dessa avgifter. I oreglerade stater, kan återförsäljare erbjuda tilltalande försäljningspriser och endast tillämpa doc avgiften när avtalet upprättas.
Ren vinst

genomsnitt annonseras doc avgift är $ 399 per fordon. Om en återförsäljare säljer 2.000 bilar per år med en $ 399 doc avgift knuten till varje, är det helt icke-provisionsbaserad vinst $ 798,000.
Förhandling

Många stater reglerar doc avgifter , åtminstone genom tak hur mycket en återförsäljare kan ta ut. Om du är i ett oreglerat tillstånd och doc avgiften är bortom $ 100, anser att det är överdrivet och åtgärda det omedelbart. Liken doc arvoden till att debiteras en $ 20 avgift varje gång du handlar på din favorit klädbutik med förklaringen att denna avgift täcker anställdas administrativa ansvaret. Addera Redovisning
p Om en bilhandlare laddar upprörande doc avgifter, rapportera det till din statens företrädare. Tills lagstiftning går att förbjuda dessa orimliga avgifter, kommer bilhandlare fortsätta samla en lätt vinst på varje försäljning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76642.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.