Faktorer som påverkar Avskrivningar

Många auto publikationer såsom Auto Trader och Kelleys Blue Book har rapporterat att avskrivning är den enskilt största kostnaden avseende en bil under de första fem åren av ägande. Värdet av en bil försämras kraftigt efter att ha köpt och kört av bilen mycket. När bilen är "används" i stället för "nya", andrahandsvärdet är betydligt mindre än vad det hade varit jämna veckor tidigare. Det finns flera faktorer som bidrar till bilens värdeminskning, och de kan variera från bil till bil. Färg

Bilen färg kan ha en stor inverkan på hur mycket det försvagas i värde. Bilar i mer vanliga färger som svart, silver eller vitt är mer sannolikt att vara lika populärt på fem år som de är idag. Off-beat eller "trendigare" färger som gult eller rosa är mindre benägna att vara så högt värderad i framtiden och kan vara en nackdel för andrahandsvärdet på bilen.
Miltal

Ju lägre körsträcka på bilen, desto mer attraktivt är att potentiella köpare. Lägre körsträcka innebär generellt mindre slitage på motorn och växellådan och är ett gott tecken för alla nya ägare att hans investering kommer att pågå en längre tid. Även om åldern på bilen är viktigt också, är en 10-år gammal bil med 50.000 miles på det troligt att vara lättare att sälja än en 5-år gammal bil med 150.000 miles på den. Ju högre körsträcka, desto lägre värdet på bilen.
Varumärke

bilföretag har rykte som antingen kan göra eller bryta avskrivning värdet på en bil. Om ett visst märke eller modell är känd för att ha underhållsproblem som bilen åldras, kommer det sjunka mer än en bil som har en kraftigare rykte om reparationer. Hondas och Toyotas är kända för att ha högre andrahandsvärde och lider mindre avskrivningar på grund av deras traditionellt lägre underhållsbehov, och detta håller dem i efterfrågan från att köpa allmänheten.
Initial kostnad

Ju högre priset på bilen när du köper den, desto brantare värdeminskning när du kör bort det partiet. Avskrivningar allmänhet beräknas genom procentsats av startvärdet så jämförelsevis, kommer en billigare bil depreciera också mindre under åren av ägande. Lägre kostar bilar är oftast mer populärt för ett större antal människor också, vilket innebär att dess värde kommer att minska med en mindre mängd eftersom det finns en större efterfrågan på det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76558.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.