Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Trailer däck punktering Orsaker

När dragande en last bakom en lastbil eller rigg, kan en släpvagn däck punktering orsaka lastskador och vara precis lika farlig på vägen som en bil punktering. Många faktorer spelar en roll i hur en släpets däck fungerar och hur punktering kan faktiskt inträffa på vägen: felaktigt underhåll, vägarna risker och även extrema vädret kan alla orsaka explosioner trailer däck. Punktering eller hudsprickor

Ett hål i slitbanan eller vägg kan orsaka tryck att byggas upp runt munstycke och, när det trycket blir för stor för den återstående styrkan i gummi, orsaka en punktering. Spik, skruv, glas, torr-röta sprickbildning och även ludd från ojämnt slitage kan orsaka små öppningar i däcket eller däckens vägg och presentera ett farligt hot för explosion eller riktning. När punkteringen förlorar striden med däcktryck, kan däcket pop eller strimla och orsaka farliga körförhållanden. Kolla trailer däck för punkteringar eller sprickbildning vid varje tankning eller rastplats för att undvika en farlig punktering.
Under-inflationen

Under-blåsa en släpvagn däck sätter onödig påfrestning på väggen av däcket och kan bidra till utblåsning förhållanden. När ett däck är under-fyllda och psi är låg, kan motorvägshastigheter och temperaturer orsaka överdriven värme alstras i däcket och böj sambandet mellan däcksidan och dess slitbana. Om denna böjning fortsätter under höga hastigheter eller stigande utetemperatur, kan däcket separera och orsaka en explosion. Kontroll av däckens psi på en regelbunden basis kan undvika under och över-inflation frågor och minimera risken för en punktering. Den rekommenderade psi för en släpvagn däck är oftast tryckt på däcksidan.


Extrema temperaturer Gummit från vilken släpvagn däck tillverkas inte immun mot den krymper och svullnad som utomhus extrema temperaturer kan orsaka i utsatta material. Förändrade temperaturer kan orsaka sprickbildning eller böjning i väggar och slitbanan av däck som kan bidra till punktering och sprickbildning blowouts. Variationer i temperatur förändras faktiskt psi insidan av ett däck, vilket leder till fall av över-eller inflation som också kan bidra till blowouts i en släpvagn däck. Övervaka temperaturer noga när dragande i extrema väderomslag och inspektera däck i dessa villkor under vila och tankning stannar.
Överbelastning

Trailers är begränsade av sin förmåga rating som till hur mycket de kan säkert och effektivt hala. Trailer däck omfattas av samma begränsningar och är vanligtvis en effekt på samma nivå eller högre lastkapacitet än trailern de är knutna till. Däremot kan överbelasta en släpvagn, medan potentiellt skadligt för din bil, släp och last, även sätta onödig påfrestning på däcken, vilket gör att trycket i att stiga, till väggarna böjas utåt och tryck för att bygga runt några små hål eller läckage på däcket. Överbelastning en släpvagn intensifierar risken för utblåsning från någon annan blowout orsak och kan tvinga däcket som skaver eller riv i själva trailern. Undvik risken för överlastade släp däck genom att noga övervaka storleken på din last.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76086.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.