Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Tire & hjulbalans Issues

Hjul och balansering av däck spelar en viktig roll i bil underhåll. Medan många människor inser den totala vikten av att hålla däck och hjul balanserade, kanske samma förare förstår inte bara hur många frågor kan uppstå brist på korrekt balanserade fälgar och däck. Många små frågor kan orsaka allvarliga biverkningar såsom problem med styrningen och intensiv shimmying om den inte beaktas. Vibrationer & Issues Styrning

De vanligaste tecknen på felaktigt balanserade däck och whees kretsar kring skakning eller shimmying av ratten och bilen själv (särskilt fronten) och ratten. När däck balans frågor orsaka problem, kommer förarna se de frågor på cirka 50 till 70 miles per timme. Kraftiga vibrationer och mindre kontroll, alltid viktiga frågor kräver omedelbar behandling av en professionell.
Test för hjulbalans

Alla återförsäljare eller verkstad kvalificerad att testa hjulbalans kommer att använda en up-to-date och kalibrerad däck spinner, vilket kan hjälpa dem att avgöra vilken del av däcket är tyngre --- och därmed kasta av balansen. Lägga vikt mittemot den platsen låter däcken för att balansera ut och bör ta hand om eventuella problem däck balans. Endast personal med rätt verktyg bör utföra den här proceduren.
Andra möjliga orsaker

Däck och hjul frågor balansering ofta orsakar skakningar i fronten på en bil eller i själva ratten. Ibland skakar resultat från andra problem såsom slitna fjädringskomponenter, slitna lager i ett hjulnav, en felaktigt justerad hjulnav eller ens frågor med olika bromsdelarna. Medan du måste titta på däck och hjul balans som den första och mest troliga orsaken, hålla dessa andra möjliga orsaker i åtanke om att balansera däcken inte stoppa problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76111.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.