Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man tar bort ventilen från slanglösa däck

slanglösa däck använda en ventil kopplad till hjulet för att kontrollera lufttrycket. Ventilen tillhandahåller ett inlopp för att tillföra luft och ett utlopp för att släppa ut luft som trycket i däcket. De ventilspindlar är införda i ett hål i fälgen avsedd för stammen. Vanligtvis är hålet gängas och skruvarna stamceller i hålet. Skaftet kan också behållas med en gängad mutter, beroende på ventilens modell. Om det inte finns någon gängad mutter, är det trycket i däck som håller ventilen på plats. Det kommer att finnas en gummigenomföring mellan ventilen och hjulet för att täta anslutningen. Saker du behöver
verktyg Ventilspindel
flytande diskmedel
Hammer
Wrench
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Töm däcket. Däcket måste tömmas innan du fortsätter med ventil borttagning av säkerhetsskäl och på grund av att lufttrycket kommer att förhindra att ventilen tas bort.
2

Separat däcket från fälgen. Däcket behöver inte tas bort, men det behöver flyttas över tillräckligt för att komma åt insidan av ventilen.
3

Använd en skiftnyckel för att skruva loss låsmuttern, om det är en på ventilen. Många ventiler har inte en låsmutter, men vissa gör.
4

Tryck in ventilen inåt i däcket området fälgen, om det inte är ett gängat hål. Om ventilen inte skjuta in lätt, använda ett smörjmedel som diskmedel för att lossa anslutningen. Använd inte oljebaserade glidmedel eftersom rester kan bryta ner gummigenomföringen som används för att täta anslutningen. Om ventilen inte återanvänds, kan en mild knacka på ventilen spetsen med en hammare lossa ventilen. Inte hammare något hårdare än försiktigt eftersom du kan skada fälgen.
5

Skruva loss ventilen, om den är monterad i ett gängat ventil hål. Om ventilen inte återanvänds, använda en tång för att skruva av ventilen. Annars använder ett verktyg ventilskaft att ansluta till ventilen och skruva loss den från ventilen hålet. Tryck in ventilen inåt i däcket området fälgen när ventilen är helt skruvas.
6

bort ventilen när den har tryckts in i däckets hjulyta. Om byte av ventilen, kontrollera om det är ett lågt tryck eller högt tryck ventil och använder samma typ av ersättande ventil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76123.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.