Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man fixar Stem Tire Valve

Ett däck upprätthåller lufttryck genom att skapa en tätning med fälgen. Vulsten av däcket placerar väsentligt tryck på läppen av fälgen, vilket skapar en del av tätningen. Gummit bas av ventilskaftet skapar återstoden av tätningen. En skadad ventilspindel kommer att läcka luft precis som en spik i slitbanan gör. Det enda sättet att reparera en skadad ventilskaft är att ta bort och ersätta den. Processen tar cirka 20 minuter att göra ordentligt. Saker du behöver
rörtång
Jack
ventilkärnan borttagningsverktyg
brytjärnet
ersätter ventilskaft
Fönsterputs (sprayflaska) katalog Tänger
Avbitare
Visa fler instruktioner
1

lossa muttrarna på det påverkade däcket med en rörtång. Höj däcket med hjälp av en domkraft under axeln, sedan bort muttrarna. Ställ åt muttrarna åt sidan.
2

Ta ventilkärnan med en ventil verktyg kärna borttagning. Låt däcket att helt tömma det.
3

Bryt förseglingen mellan vulsten och fälgen med hjälp av ett spett. Placera pry bar mellan vulsten och kanten av fälgen. Applicera gott tryck nedåt, med däcket om platt på marken tills kulan har lossnat och du kan komma åt den inre aspekten av fälgen.
4

Snip kanterna på ventilskaftet inuti det inre aspekt av fälgen med avbitare. Avlägsna ventilskaftet med en tång på utsidan aspekten av fälgen. Greppa ventilspindeln med en tång och dra den fri från kanten. Du kanske vill hålla din hand under ventilskaftet inuti fälgen så lösa delar inte faller in i dina däck.
5

Spraya nya ventilspindeln med fönsterputs, sedan in skaftet i hål i fälgen. Använd tång för att dra ventilskaftet genom hålet tills skaftet sitter ordentligt. Ta tag i ventilskaftet på gummit och inte på gängorna för att undvika skador.
6

bort ventilen kärna ur nya ventilspindeln. Spraya pärla av däcket med fönsterputs för att smörja kulan samtidigt blåsa. Smörjningen kommer att göra vulstförsegling med fälgen snabbare.
7

Fyll däcket till fabriken specifikationer. Kontrollera att vulsten sitter ordentligt genom visuell inspektion anslutningen mellan vulsten och fälgen. Byt ventil kärna och kontrollera däcktrycket. Fyll vid behov.
8

Montera däcket på bilen och byta ut muttrarna. Dra åt muttrarna och sänk bilen till marken. Ytterligare dra åt muttrarna till fabriken rekommenderat vridmoment när bilen står på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76109.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.