Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

När ska bildäck bytas ut?

Om dina däck inte har tillräckligt trampa eller har ojämnt slitage eller andra fel, är din säkerhet på vägen äventyras. Den minsta lagliga gränsen för mönsterdjup i USA är 2/32 av en tum. Men vid denna minst effektiviteten i dina däck kan reduceras kraftigt under dåligt väder. Flera faktorer bör utvärderas för att veta när du ska byta däcken. Slitbanan

flesta nya bildäck har 8/32 till 10/32 av en tum i mönsterdjup. Eftersom slitbanan uppgift är att tillhandahålla dragning på skadliga vägar, är det viktigt att ha tillräckligt beträda att hantera jobbet under dåligt väder. Bana behövs för att klara en bana för fotavtryck av däcket till fast kontakt med vägen. När det inte går, kommer din förmåga att manövrera bilen vara kraftigt minskat. Medan slitage-bar indikatorer är placerade på däck för att varna förare när deras däck uppgå till 2/32 tum, är däcket i riskzonen i dåligt väder med mindre än 4/32 tum till vänster.

I Wear Pattern

Inspektera slitaget mönster av dina däck är lika viktigt som att kontrollera hur mycket trampa du har kvar. Inte bara titta på ett avsnitt av din slitbanan för att avgöra om du behöver nya däck. Inspektera hela omkretsen av slitbanan för att försöka avgöra om det finns ojämnt slitage. Vad du kan se på ytterkanten av slitbanan får inte vara samma mätning på insidan kanten. Många variabler kan orsaka tidigt däckslitage. Bilen kan behöva anpassning eller ha dålig fjädring eller främre delar end. Inte utför schemalagda rotationer och avvägningar är också vanliga orsaker till för tidig däckslitage. Ojämn förslitning kan betyda en del av slitbanan äventyras medan en annan del av samma däcket ser OK. För säkerhets skull gå med den lägsta läsning av mönsterdjupet på däck och ha en kvalificerad tekniker ta bilen för att se varför däcken har slitits ojämnt.
Sidoväggen

sidovägg bildäck är tålig men förvånansvärt mjuk. Detta ger komfort, som en styv sidovägg däck ger en styvare rida inte bekväm i de flesta familjen sedans. När det finns en klippa, mejseln eller spricka i däcksidan, oavsett hur mycket mönsterdjup kvar, bör den bytas ut omedelbart. Addera Däck Underhåll

En av de ledande bidragsgivarna till ojämnt däckslitage underlåter att rotera däcken. Framdäcken medan styrningen kommer att bära mer slitbanan längs kanterna. Om de stannar på framsidan under en längre tid, kommer de att bära snabbare än bakdäcken, varför rotationer bör göras var 6.000 till 9.000 miles. Har balansen av däcket kontrolleras varje gång det är utanför bilen för en rotation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76073.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.