Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur du väljer all-terrain däck

All-terrain däck kombinerar egenskaperna hos den-road däck med de av off-road däck för att producera en hybrid. All-terrain däck är utformade för att användas på både motorväg och off-road terräng som stenar, sand och lera. Eftersom de är hybrid däck, utför de inte liksom däck som utformats speciellt för att användas på väg eller i terräng, men de erbjuder den extra fördelen av att vara universell. Att välja nya all-terrain däck för din lastbil eller SUV, bör du tänka på följande faktorer. Instruktioner
1

Besluta om en budget. Bra all-terrain däck är dyrare än konventionella road däck, så du bör se det som en investering. Välj den bästa all-terrain däck du har råd redan från början så att du inte behöver betala mer för att ersätta dem senare.
2

Tänk på klimatet du bor i. Vissa all-terrain däck prestera bättre på snö och is än andra, men dessa kan vara dyrare också. Om du bor i ett huvudsakligen varmt klimat, kan du avstå från den här funktionen och spara pengar.
3

Välj däck som har en förstärkt sidovägg om du planerar att vidga gränserna med off-road körning . Förstärkta sidoväggar motstå punktering och göra det möjligt för det däck som skall drivas med lågt däcktryck. Sänkning däcktryck kan hjälpa till med dragkraft i vissa off-road situationer.
4

Välj däck som passar din bil. Kolla din instruktionsbok för att avgöra din 4x4 högsta däckhöjden. Om du vill gå högre än så, kan du alltid ha en hiss installeras.
5

Utvärdera brusfaktor. All-terrain däck gör mycket mer väg buller än konventionella däck, men även inom all-terrain marknaden finns en viss variation. Om du kör på motorvägen en hel del och buller är ett problem, anser all-terrain däck med en mindre aggressiv slitbana.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76004.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.