Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man reparerar en radialdäck

För att korrekt reparera ett radialdäck, måste hålet eller föremål i däcket vara inom 3/4 från kanten av slitbanan. De flesta stater förbjuder sidovägg patchar. De gammaldags pluggar nu förbjuden i många stater också. På grund av skuld, kommer många seriösa ställen kräver en patch plugg insatt i radialdäck, vilket kräver att bryta däcket ner från fälgen. Plåstret kontakten är mycket dyrare än den gammaldags push-i-pluggar, men de är långt mer överlägsen, mycket mer tillförlitlig och mycket säkrare. Saker du behöver
Däck maskin
ventilkärnan Remover Review Vallar
Däck krita
Däck stativ /däck klämma
Sprayflaska med tvål och vatten
Däck reparation brotsch
Kanal lås /tänger
Däck pre-buff Cleaner Review Däck vulcanizing flytande
Pneumatiska däck buffert
däckreparations rullager
Tire balansaxlar
Däck hammer /vikt remover pluggar
Patch ( olika storlekar)
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera det främmande föremålet eller hål i slitbanan på radialdäck. Om du behöver, blåsa den med luft upp till 30 PSIS (pounds per square inch) och spraya slitbanan att lokalisera hålet eller föremål som läcker. När tvål och vatten träffar plats som bryts, kommer det bubbla som luften utrensningar ur det. Markera hålet eller objektet med ett däck krita.
2

tömma däcket genom att avlägsna ventilen kärna med en ventil kärna remover och ta bort hjulvikter från fälgen med ett däck hammare.

Billiga 3

Bryt däcket ner från kanten, med däcket maskinen.
4

Placera däcket i däckets stativ /däck klämmor så att hålet eller objektet i Däcket är strategiskt beläget för att arbeta på lätt. Om däcket var en klocka, skulle objektet eller ett hål vara omkring i 4:00 position på vardera sidan av klämman.
5

Extrahera objektet med en uppsättning av vallar eller köra däcket reparation brotsch genom hålet tills den går lätt.
6

Squirt en liberal mängd däck pre-buff renare på insidan av däcket på det skadade området, och låt den droppa ner i botten av däcket. Buff det skadade området av däcket med bufferten däck.
7

Applicera ett tunt lager av däck vulcanizing vätska till insidan av det skadade området av däcket som just slipades. Sprid det runt tunt så att det täcker området strax över storleken på pluggen plåstret.
8

Låt vulcanizing vätskan nästan torr. Detta kan ta några minuter, beroende på hur mycket du lägger på. För att optimera din tid, kan du rengöra fälgen och /eller byt ut ventilspindeln om så önskas. Konsistensen av vulcanizing vätskan inte längre lysa och verkar torrt men ändå känns klibbig.
9

Välj rätt storlek på kopplingsplugg för jobbet. En för stor för en plugg kommer att göra det svårt att dra igenom slitbanan, för liten plugg kommer inte täppa till hålet. Välja en kommer att tillämpa en viss grad av sunt förnuft och jämföra storleken på pluggen till storleken på hålet. Peel skydden från toppen och botten av kopplingsplugg, men vara noga med att inte röra vid botten av plåstret.
10

Sätt stålet punkten kopplingsplugg i hålet från insidan av däcket. Peta punkten metall kontakten genom hålet så långt du kan för hand. Dra ur pluggen punkten genom däcket från utsidan av slitbanan, varvid används ett par kanal lås eller tänger. Metallen plug punkten kommer att dra bort från kopplingsplugg, och du kan kasta det. Ta kontakt med en hand och dra så att lappen i insidan av däcket gropar i mitten. Kör välten däckreparation över kopplingsplugg inuti däcket att trycka på plåstret kontakt ordentligt till däcket. Kör välten över i flera olika riktningar samtidigt som du håller i kontakten.
11

Lägg ett rejält lager vulkaniserande vätska till kopplingsplugg inuti däcket och låt det torka.
12

Byt ut däcket på fälgen, pumpa upp däcket till rekommenderade specifikationerna, och spraya med vattenflaska där kontakten sticker ut från slitbanan. Om det inte finns några bubblor, skär den utskjutande kontakten med en uppsättning av vallar och balansera däck på däck Balansblock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76063.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.