Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Toyota Corolla

När du upptäcker att du inte längre kan dra åt hjulmutter ner på din Toyota Corolla, du behöver byta ut den och hjulet stud. Det finns flera skäl för en sådan skada, men ofta har de blivit över åt eller cross-gängade. Lösa hjulmuttrar är farliga så planerar att göra jobbet så snabbt som möjligt. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Look i stammen under kåpan för domkraft och verktyg. Du måste palla upp bilen när du byter dubbar på en Toyota Corolla.
2

Köp en ny hjulbult samma storlek som den du ersätter. Om du inte känner till storleken, vänta tills du tar bort den och ta den till butiken med dig så att du försäkrar att du får den rätta. Addera 3

Palla upp Corolla och blockera det däck som är diagonal till placeringen av domkraften. Avlägsna däcket och bromsaggregatet. Om ratten är i ryggen, måste du ta bort den akuta kabeln och montering. Om du har trumma istället skivbromsar, ta bort trumman. Med trumbromsar, kan du behöva ta bort navet och använda ett skruvstäd för att få bulten.
4

Kontrollera på baksidan av navet för en öppen plats som ger dig mer tillgång till avlägsna och ersätta stud. Se till att stud ställer upp med öppningen.
5

Hit stud med klubban så den skjuter bakåt genom öppningen. När det är igenom, skjut det nya hjulet stud i utrymmet för att ersätta den. Tryck stud i från baksidan.
6

Seat bulten genom att placera två hjulbultar på tappen på änden närmast dig med vinklade kanter utåt. Dra åt dem och, som du gör, märker att de drar tappen genom hålet. Håll åtdragning tills dubben sitter plant mot navet i ryggen.
7

Wrap upp jobbet efter att du bytt ut stud på din Toyota Corolla genom att sätta alla delar tillbaka på hjulet i den ordning du bort dem. Dra åt hjulmuttrarna ner till slut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76023.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.