Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Dodge Intrepid

Även om en trasig hjulbult känns inte som det effekter din körning, måste du byta hjulet stud på din Dodge Intrepid så snart som möjligt. Den brutna stud försvagar de andra med den extra stressen de får. Det tar lite mekanisk förmåga och rätt verktyg, men bara ungefär en timme för att ändra det. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en ny hjulbult samma storlek som den på fordonet. Om du är osäker på vilken storlek som är, ta bort den och ta den till butiken med dig.
2

Kontrollera i bakluckan för din jack och stöttning verktyg. Du måste höja bilen när man byter hjulet stud på din Dodge Intrepid. Var noga med att blockera däcket diagonal till uttaget.
3

Palla upp Intrepid. Ta av däcket, följt av bromsok och rotorn att komma navet. Ryggen bromsar är antingen trumma eller skiva. Ta bort bromsok och rotor för skivbromsar. I modellen SRT8, behöver du en växellådsdomkraft att höja våren länken nog så att du kan komma till den nedre bromsok montering bolt. Om de bakre bromsarna är trumbromsar, ta bort trumman.
4

Kontrollera på baksidan av navet för en öppen plats som gör att du mer tillgång att ta bort och ersätta stud. Linje tappen med öppningen. Om du inte kan hitta en plats, måste du ta bort navet och sätta den i ett skruvstäd.
5

Whack fastnat med klubba för att driva igenom öppningen. När det är igenom, skjut det nya hjulet stud i att utrymmet för att ersätta den. Tryck stud i från baksidan.
6

Sätt två hjulbultar på änden av tappen som kommer ut ur öppningen mot dig. Se de lutande kanterna möter dig. Dra ner dem och, som du gör, märker hur de drar bulten genom hålet. Håll åtdragning tills stud sätena platt mot navet i ryggen.
7

avsluta jobbet efter att du bytt ut stud på din Dodge Intrepid genom att sätta alla delar tillbaka på hjulet i den exakta ordning du tog dem i början. Dra åt hjulmuttrarna ner och se till att de är fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76026.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.