Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Däck som motstår röta

röta är en term som vanligen används för att beskriva trä som ruttnar bort, men det kan appliceras på gummi också. Däremot gummi faktiskt inte ruttnar, vad det gör är spricka och bära bort på grund av exponering och kemiska reaktioner. Som sådan det finns vissa villkor som är idealiska för däcken att motstå denna "torr röta." Korrekt passform och stretch

Ett sätt att förhindra röta är att hålla spänningen på däcken. Detta innebär för det första att du har däck av lämplig storlek för det fordon som de är på, oavsett om det är en bil, en traktor eller en cykel. När du har däck som är rätt storlek du behöver för att hålla dem uppblåsta till en idealisk nivå. Om inflationen hålls på rätt PSI så kommer det att ge rätt mängd av spänning för att hålla gummit passa att motstå röta.
UV exponering

annan orsak av röta är UV-exponering. Däck som kommer med tillsatser eller beläggningar på dem som är tänkta att motstå effekterna av ultraviolett strålning kommer därför att vara mycket mer benägna att motstå denna särskilda aspekt av röta. Självklart, även om du har däck som inte är specialbehandlade för att motstå röta du kan fortfarande hålla dem borta från de direkta solstrålarna genom att hålla din bil i ett garage, parkering i skuggan eller i vissa fall kasta en tarp över hela fordonet.
petrokemi och ozon

kemisk exponering kan också skapa röta i däcken. Däcktillverkare sätta en beläggning av vax på däcken för att hjälpa dem att motstå effekterna av röta, men det lagret kan bäras bort av exponering för ozon och petrokemi. Många av dessa petrokemiska finns i spray som ger däcken ett glänsande utseende, men de äter också bort på skyddande lager av vax. Vissa däck kan ha ytterligare, kemiskt resistenta tillsatser i dem, eller ytterligare lager av vax och andra skydd på dem som gör dem bättre resistenta mot effekterna av röta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76149.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.