Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Platsen för IAC i en '95 Camaro

Den tomgångsluft magnetventil på 1995 Chevrolet Camaro med 3.4l motorn är placerad direkt ovanför gasreglersensorn på spjällhuset. IAC kontrollerar tomgången genom att styra luftflödet in i insugningsröret genom en kammare som kringgår gasspjället. En felaktig IAC kan orsaka en lägre-eller högre-än-normal motortomgång. Om tomgången är felaktig, kan kontrollera motorn lampan lyser, sätta felkod 35 i PCM. Saker du behöver
Metric Blocknyckelsats
Flathead skruvmejsel
Skruvmejsel Bit Set
Idle luftstyrventil
Idle luftstyrventil säl
GASSPJÄLLSHUS Parts Cleaner Review rengöringsborste
Tråd-lås förening
Vridmoment-skiftnyckel
ren motorolja
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet, och sedan koppla den elektriska kontakten till IAC. Med hjälp av en skruvmejsel bit set, ta bort de två IAC monteringsskruvar. Dra IAC ur dess mynning. Du kan behöva bända ut det genom att placera en platt skruvmejsel mellan IAC monteringsflänsen och spjällhuset församling.
2

Inspektera sätet att IAC tappen vilade på. Det är normalt för tappen sitsen att vara blank då tappen vilar. Ta bort gummitätningen och inspektera tätningsytan. Inspektera IAC luftvägarna för sotavlagringar. Använd ett godkänt rengöringsmedel spjällhuset och en del rengöring borste för att rengöra bort Lite sotavlagringar. Om du hittar kraftiga avlagringar, kan det vara nödvändigt att ta bort spjällhuset att noggrant rengöra passager.
3

Jämför den nya IAC ventilen med den gamla. Diametern och formen hos förbindelsetråden på båda ventilerna bör vara identiska. Om du installerar en ny IAC-ventilen, mät avståndet mellan spetsen på tappen och flänsen. Om avståndet är större än 28 mm, använd fingret för att sakta dra tappen.
4

lätt coat ny O-ringstätning med ren motorolja och montera in den i den medföljande håligheten. Sätt in den nya tomgång ventilen luft kontroll. Coat skruvarna med en tråd-lås förening och installera fästskruvarna för IAC. Snug ned båda skruvarna jämnt. Använda skruvmejsel bit set och vridmoment-nyckel, dra åt skruvarna till 30-inch pounds. Anslut elkontakten till IAC.
5

Hook upp den negativa batterikabeln. Eftersom batteriet kabeln har kopplats ur, har minnet av PCM varit redan återställts. Starta bilen och låt den värmas upp. Denna process kommer automatiskt att göra det möjligt för fordonets dator att återställa förbindelsetråden positionen. Kontrollera att korrekt tomgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75890.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.