Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Buicks Rekommenderat underhållsschema för en '99 Buick Regal

The Regal började som en topp trim nivå på Buick Century 1973, och fem år senare avstyckade att bli sin egen modell. Det var bra timing också, medan tidigare århundraden hade varit vackra och stilfulla kryssare, med 1978 bilen var inställd på att urarta till en fruktansvärd liten kombi. The Regal, men gick vidare till både förälder awesome Grand National och GNX, samt att bära Buick prestanda banner genom bolagets pensionering-hem år. Tidsscheman

Mest underhållsschema mellanrum mäter i miles av användning, men en del går helt genom tiden. Oljebytesintervallerna, konstigt nog, är en av dem. General Motors rekommenderar oljebyte endast när oljan livslängd övervakningssystemet säger till, eller var 12: e månad - vilket som kommer först. Varje halvår bör du inspektera bromsbelägg systemet och linjer, meritförteckning ledhöljena för fettläckage, de kylarslangar systemet och klämmor, avgas, bränsle, styrning, fjädring och system gasreglage. Realistiskt, såvida du aldrig köra bilen, bör dessa sex månader inspektioner rada upp ganska nära med OLM-dikterade oljebytesintervall.
Servicescheman

Tillverkarna ger två olika typer av service-scheman. Den "normala" serviceschema bör gälla för de flesta förare, men det är sällan fallet i den verkliga världen. "Svåra" service scheman är mer intensiv, utformad för att hjälpa till att hålla bilarna kör när de encounted bil-dödande förhållanden liksom massor av stop-and-go-körning, extremt höga eller låga medeltemperaturer, dåliga vägförhållanden och dammig eller smutsig luft. I detta fall är den främsta skillnaden att den Normala schemat kommer i 7.500-mil intervall, och Svår schemat kommer i 6000-mil intervall. Bortsett från detta, kräver Svår schemat luftfilter inspektioner var 15.000 miles, och filterbyte var 30.000 miles.
Normal service schema

Från den mycket första intervallet, som bilen har sedan länge passerat: Rotera däcken var 7500 miles och ersätta kabinen luftfiltret var 15.000 miles. Vid 30.000 miles, utför ovanstående och byt motorns luftrenarelementet, inspektera kompressor smörjmedel, om så utrustad och inspektera tanklocket och linjer oavsett när du gjorde det på tidsintervallet. Vid 60.000 miles, gör allt ovan och inspektera motorns serpentin drivrem. Har alla samma saker på 90.000 som du gjorde på 60.000. Vid 100.000 miles, byta transmissionsolja och filtrera, inspektera tändkablarna för sprickbildning och skador, och byt tändstift. Utför samma tjänst på 120.000 som du gjorde på 60.000. Starta hela cykeln över på 127.500 miles
Svår schema

Rotera däcken varje 6.000 miles,. På 15.000 miles, byt filter kabinluften och inspektera motorns luft filtrera efter smuts och igensättning. Om du kan se ljus genom det, bör det vara bra. Vid 30.000 miles, gör allt det ovanstående men byt motorns luftfilter, inspektera kompressor smörjmedel, om så utrustad och Inspektera bränslesystemet. Gör samma sak på 45.000 som du gjorde vid 15.000. Vid 50.000 miles, byta transmissionsolja och filter. Vid 60.000, rotera däcken, byt kupéfilter, byt motorns luftfilter, inspektera kompressor smörjmedel, och Inspektera bränslesystemet och drivrem. Gör samma sak på 75.000 som du gjorde på 45.000, och göra samma sak på 90.000 som vid 30.000. Vid 100.000, byt tändstift, inspektera tändkablarna och ersätta den transmissionsolja och filter. Gör samma sak på 120.000 per 60.000, och börja cykeln över på 126.000 miles.
Särskilda anmärkningar
p Om du precis har köpt bilen eller om du har förlorat kontakten med de servicings, utför sedan varje underhållsåtgärd att "nollställa" din service dygnet schema. Byt oljan även om OLM inte anger det, och börja om från Mile Zero genom att ersätta luftfiltret, kupéfilter, serpentin bälte och tändstift. Inspektera bränslesystemet och smörjsystem, rotera eller byta ut däcken, inspektera tändkablarna, och smörj alla smörjnipplar på chassit. Men om du inte känner till bilens historia, då inte, under några omständigheter, få en fullständig transmission flush. Gamla vätskan bryts ned och utvecklar en unik kemi egen och helt ny vätska cirkulerar mellan växellådans kopplingar får inte blandas med gamla vätskan dränkts in kopplingen materialet. Resultatet: halka och brända kopplingar, och en stekt transmission. Om du börjar om från Mile Zero med en fullständig underhåll regim, bara göra ett filterbyte och transmissionsolja drain-och-fylla, sedan en annan drain-och-fyll på 6.000 och 12.000 miles. Denna gradvisa metod för byte av transmissionsolja kommer att ge dina kopplingar tid att absorbera och anpassa sig till den nya vätskan utan att halka och stekning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75889.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.