Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar bränslepump på en 2000 Chevy 1500

Chevrolet C /K 1500 är en linje av full-size pickup lastbilar tillverkade 1960-2000. Ett "C" beteckning indikerar en 2-Dörrar och ett "K" beteckning anger ett 4-Dörrar. Den "1500" beteckning anger att det är en 1/2-ton lastbil. Den 2000 Chevy 1500 har en modul bränslepump inne i bränsletanken som innehåller en bränslepump och andra bränslen systemkomponenter. Byta bränslepump på detta fordon därför kräver att du tar ut tanken och separera bränslepumpen från resten av bränslepumpen modulen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Bränsletrycksmätare
Bensin container tank
Bränsle sändande enheten skiftnyckel
butik trasa
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Lossa tanklocket på bränsletanken och anslut en bränsletrycksmätaren till bränsletryck ventilen på bränslefördelningsröret. Placera bleed slang för bränsle tryckmätare i en bensin-godkänd behållare. Öppna ventilen på bränsle tryckmätare rinna bränsle i behållaren. Lossa bränsletrycksmätaren från bränsletryck ventilen.
2

Tappa bränslet från bränsletanken och koppla loss bränsleledningarna från bränsletanken. Stötta bränsletanken med en domkraft stå och dra åt bulten till bränsletanken spännband med en hylsnyckel. Sänk bränsletanken halvvägs till marken. Ta bort kabelstammens klämma för tvärelementet på undersidan av fordonet och koppla ur de elektriska kontaktdonen för bränsletanken. Sänk bränsletanken helt och ta bort den från bilen.
3

Vrid låsringen på bränsle-monteringen moturs med en bränsletank sändande enhet skiftnyckel. Loss stoppringen och ta bort monteringen bränslegivare och tätning från bränsletanken. Kassera tätningen. Dra bränslekoppen från bränsle-monteringen och kasta bränsle silen. Rengör ytan på bränsletanken runt fäste för bränsle-monteringen.
4

Koppla den elektriska kontakten till bränslepumpen. Lossa klämman för den elektriska kontakten på bränslet nivågivaren och koppla den elektriska kontakten. Kläm klingoma på klämman för bränslet nivågivaren och koppla bort sensorn bränslenivån från bränslepumpen. Ta bort sensorn bränsletrycket från bränslepumpen.
5

Installera den nya bränslepumpen genom att utföra steg 2 till 4 i omvänd ordning. Anslut en ny bränslekoppen till bränslepumpen genom att trycka den in i botten av bränslepumpen tills bränslekoppen sitter ordentligt. Se till att silen inte interfererar med rörelsen av flottören armen. Montera en ny packning på bränsletanken. Dra åt fästskruvarna på bränsletanken remmen till 30 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Fyll bränsletanken och skruva fast locket på bränsletanken. Anslut kabeln till den negativa polen på batteriet. Slå på tändningen i två sekunder, sedan stänga av den i 10 sekunder för att trycksätta bränslesystemet. Slå på tändningen och kontrollera att bränslesystemet är tätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74309.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.