Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Skillnad mellan 3 och 5 växlad automatisk växellåda

Fordon kommer med en av två typer av växellådor , manuella eller automatiska . Med en manuell växellåda , måste föraren växla med kopplingen och växelspaken . Automatiska växellådor är idealiska för förare som vill ha bilen för att göra det skifte för dem . Hur automatväxellådor Arbete

När en bil med automatisk växellåda accelererar , kommer fordonet att övervaka när den behöver växla till en högre växel och kommer att göra det automatiskt . Ingenting alls krävs av föraren . Bilen startar på första växeln och skiftar till en högre växel när fordonet färdas snabbare .
3 -Speed ​​Versus 5 -Speed ​​

En bil med en 3 -växlad växellåda har bara tre nivåer av kugghjul . En 5 -växlad har två fler växlar än en 3 -växlad . På många fordon med fem växlar , låter den femte växeln motorn att köra långsammare på motorvägshastigheter , spara på bränsleförbrukningen .
Skillnader mellan 3 och 5 hastighet automation

en fördel med 5 -växlad över 3 - växlad automatlåda är att de högre växlarna ger dig möjlighet att få en högre hastighet vid ett lägre varvtal . En annan fördel är att ju fler växlar en bil har , desto bättre kommer det att prestera när det gäller acceleration , bränsleekonomi och stress på motorn , i allmänhet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74408.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.