Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar Oxygen Sensor på en 96 Dodge Intrepid

De 1996 Dodge Intrepid använder två syresensorer, en på vardera av de två avgasgrenrör. Bestäm vilken syresensor är felaktig innan du ändrar sensorerna genom att ha datorn i Intrepid genomsöks efter koder. De flesta större bildelar återförsäljare kommer att söka igenom datorn gratis på en förhoppning om att du kommer att köpa de delar som behövs från dem. Om du behöver byta ut båda lambdasonderna, är processen densamma för båda sidor så att du kan bara upprepa det efter den första är klar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Höj framför din Intrepid med en domkraft och stödja bilen med en uppsättning pallbockar placerad under ramen. Avlägsna domkraften från under bilen och ur vägen för nu.
2

Leta syresensorn från under bilen. Tittar upp i motorrummet - sensorn är på yttersidan av avgasgrenrör pekar ut mot fender. Denna plats är densamma för båda lambdasonderna, precis på motsatta sidor av bilen. Addera 3

Leta reda på kontakten ledningsnätet genom att följa ledningarna fläta från givaren ner trådarna tills du ser kontaktdonet. Lyft låsfliken något på kontakten och separera de två halvorna av anslutningsdonet. Lay trådarna åt sidan och återgå till lambdasonden.
4

Vrid syresensorn moturs med en syresensor hylsa och spärrskaft tills det är löst, ta sedan bort den från avgasröret. Kassera den gamla sensorn och trä den nya syresensor i avgasröret för hand för att börja med. Detta kommer att bidra till att undvika korsgäng sensorn och avgasröret.
5

Dra syresensorn till 20 ft.lbs. med en momentnyckel och syresensor uttag. Anslut ledningarna fläta från den nya sensorn i kabelnätet kontakten på bilen. Tryck ihop de två halvorna tills låsfliken ingriper och halvorna är säkra.
6

Upprepa processen för den andra sensorn om du byter båda. Höj framsidan av din Intrepid av domkraften står med en domkraft, ta läktaren från under bilen och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71988.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.