Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vilka är tecknen på att ett bilbatteri är döende?

Fordon kräver underhåll med varje ytterligare 5000 miles eller så av körning, som regelbundet underhåll håller din motor går bra, förlänger livet på din bil avsevärt, och avslöjar potentiella problem. Ibland kan dock saker och ting börjar gå fel. Ett vanligt bil problem som uppstår är batterifel. Tyvärr är det enda sättet för dig att avgöra om ditt batteri är inte att uppmärksamma hur resten av bilen beter. Dimming Lights

första tecknet på att ett bilbatteri börjar dö är att bilens strålkastare börjar dim. Andra lampor i bilen, även de på instrumentpanelen, blir svagare och kan även flimmer ibland. Denna minskning av ljusintensiteten är inte alltid lätt att märka, men när bilen går på tomgång det ska bli tydligare. Om du rev ​​upp din motor och lamporna lysa, men dunkelt så fort bilen börjar gå på tomgång igen, är detta en klar indikator på att något håller på att misslyckas, och med all sannolikhet är det batteriet.

långsam start

Fordon med ett väl laddat batteri startar så snart du trycker på startknappen eller vrid om nyckeln. Om batteriet börjar att misslyckas, tar bilen längre tid att komma igång. Du kan höra ett klickande ljud och måste försöka flera gånger för att få bilen att gå, eller bilen kan vägra att starta helt och hållet och kan kräva en knuff eller en skjuts. Det kan finnas startsvårigheter på spel här också, i vilket fall fortsätter att vrida om nyckeln skulle göra saken värre.
Elektrisk anordning Underlåtenhet

flesta fordonets elektriska apparater beroende av batteri för att fungera. När batteriet försvagas, enheterna upplever fel eller inte fungerar. Till exempel kan den kyla-och värmesystem i bilen blir svaga. När elektriska tillbehör i bilen börjar fel, eller helt enkelt inte verkar fungera upp till par, är den mest sannolika boven i dramat en sviktande bilbatteri.
Batteriets ålder

Bilbatterier har vanligtvis en livslängd på tre till fem år. Kontrollera om batteriet är äldre än livslängden anges när du köpte den, eftersom det är troligt att batteriet har börjat försvagas och kommer att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72174.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.