Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Sammansättning av katalysatorer

Katalysatorer förändras kemiskt giftiga bilavgaser i relativt ofarliga ämnen som vattenånga och koldioxid. US Environmental Protection Agency krävs enheterna på alla nya bilar i USA under 1975. Sedan dess har de omvandlarna hindrat miljontals ton skadlig kolmonoxid, oförbrända kolväten och kväveoxider från att förvandlas till luftföroreningar, enligt en industri grupp, CatalyticConverter.org. Katalysatorer

En katalysator är ett material som startar eller påskyndar en kemisk reaktion. Katalysatorer använda kombinationer av ädla metaller som katalysatorer för att omvandla giftiga gaser i motorns avgaser. Platina och rodium orsaka kväveoxider att separera till ofarligt syre och kväve. Platina och palladium hjälp oxidera kolmonoxid och oförbrända kolväten. De metaller som används som katalysatorer är värdefulla. Ungefär hälften av alla omvandlare återvinns för att återta sina katalysatormetaller.
Bostäder och Core
omvandlare

har oftast en rostfri yttre skal belagt med ett tunt skikt av aluminium. Den inre kärnan är ofta gjorda av en keramisk bikakestruktur belagd med ett extremt tunt skikt av katalysatormaterialet. En bikakestruktur används för att maximera arean katalysatoryta att avgaserna kontakt.
Emission Control

Sensorer övervakar avgasutsläpp före och efter de går igenom omvandlaren och vidarebefordra informationen till en avgasreningssystemet. Styrsystemet använder data på syrehalten att justera bilens bränsleinsprutning, bibehålla luft-till-bränsle blandning som behövs för att omvandlaren arbeta med maximal effektivitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73003.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.