Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du hittar den PVC-ventil på en 2003 Buick LeSabre

I 2003 års Buick Lesabre har en historia av misslyckanden motorpackning. Insugningsröret och olja packningar pan är vanliga ersättare krav som kan kosta dig mer än $ 700 till har reparerat. Byta Positiv Valve vevhusventilation (PCV) kan hålla vevhusgaser från att bygga upp i motorn och förlänga livslängden på packningarna. PCV-ventilen är ofta förbises som en underhåll punkt på denna motor på grund av dess läge. Saker du behöver
Rags
platt skruvmejsel
5/8 "hylsa
Socket förlängning
Visa fler instruktioner
1

Öppna huva. Avlägsna oljepåfyllningslocket. Ta bort halsen oljepåfyllningen genom att vrida den motsols tills den släpper. Ta bort motorkåpan genom att lyfta fram den och dra den mot dig för att frigöra det bakre fästet kranen.
2

Lokalisera MAP-sensor på insugningsröret mot framsidan av motorn. Denna sensor kommer att ha tre trådar-orange /svart, ljusgrön, och grått. Lyft fliken kontakt låsning och demontera kontaktdonet. Avlägsna MAP sensorn genom att lossa flikarna med skruvmejseln.
3

bort PCV ventilkåpan under MAP-sensorn genom att trycka på en 5/8-tums hylsa mot den och vrida det moturs ett kvarts varv. Avlägsna PCV-ventilen och O-ringen. Torka olja och smuts från fästet området.
4

Installera den nya PCV-ventilen och O-ringen genom att trycka fast det ordentligt. Installera PCV täckplåten genom att trycka ner den i sockeln och vrida det medurs tills det tar stopp. Byt ut tätningen på MAP-sensorn om den är skadad. Installera kartan givaren långsamt, se till att inte skada monteringsflikarna. Snap ledningarna kontakten på plats.
5

Montera motorkåpan, se till att den bakre fliken sätts in i fästet. Byt ut tätningen på oljepåfyllningsöppningen om den är skadad. Installera halsen oljepåfyllningen. Montera oljepåfyllningslocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75887.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.