Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man ändrar en Ford Taurus värmeelement

Värmaren kärna av en Ford Taurus är ansvarig för att ge värme i kabinen på fordonet när värmaren är påslagen. Med tiden kan den slitas ut eller skadas, vilket orsakar otillräcklig värme och dimmiga fönster. Du kanske märker värmeelementet börja läcka på brädan när det går dåligt. Ford Taurus värmare kärnorna är lätta att byta, kan du göra jobbet själv i ungefär en timme eller två, och spara kostnaden för att ta bilen till en verkstad. Saker du behöver
skruvnyckel
skiftnyckel
dräneringskärlet
Tänger
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Kylvätska
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet på din Ford Taurus med en skiftnyckel och skiftnyckel. Flytta kabeln ur vägen så att den inte kommer i kontakt med några metalldelar.
2

Ta bort kylarlocket från toppen av kylaren och lokalisera reservoaren kylvätska overflow på passagerarsidan av motorn. Ta bort locket från kylvätska overflow tanken också.
3

Lokalisera dräneringsventil i botten av kylaren och placera ett uppsamlingskärl på marken nedanför dräneringsventil. Öppna dräneringsventil med en fast nyckel och låt den rinna av helt, stänga dräneringsventilen när det är gjort.
4

Leta kopplingen på insidan av fordonet under passagerarsidan av instrumentpanelen som är framför värmeelementet locket. Ta bort kopplingen med hjälp av en tång och en skruvmejsel.
5

Lossa värmeöverdraget core tillgång med en skruvmejsel. Öppna dörrarna till Ford Taurus och tag bort paneler från instrumentbrädan med en skruvmejsel för att lossa panelerna.
6

Ta trim locket från toppen av instrumentbrädan genom att lossa skruvarna med en skruvmejsel och lyft av bakstycket från instrumentbrädan. Lossa de två skruvarna på toppen av instrumentbrädan med en hylsnyckel och sedan ta bort de två skruvarna på sidan av instrumentpanelen med en hylsnyckel.
7

Ta bort de två skruvarna från den övre delen av instrumentbräda. Vid denna punkt, kommer instrumentbrädan vara lös, så att du kan få tillgång till värmeelementet.
8

Dra värmeelementet ut och ta in-och slangar utlopp från kärnan. Använd en skruvmejsel för att lossa slangklämmorna och dra slangarna bort. Släng den gamla kärnan och ersätta det med ett nytt värmeelement.
9

fast de två slangarna till den nya värmeelementet och fäst dem med slangklämmor. Flytta värmaren kärna och sätta instrumentbrädan tillbaka på plats, säkra de bästa och Sidkolvar med en hylsnyckel.
10

Sätt tillbaka trim locket till toppen av instrumentbrädan med skruvar, fäst sedan sidan paneler på instrumentbrädan. Fäst värmaren panelkärnan tillgång och fästa kopplingen under instrumentbrädan.
11

Fyll reservoaren kylvätska overflow halvvägs med kylvätska och sätt tillbaka locket på toppen av behållaren. Fyll kylaren med kylvätska tills den är helt full och placera kylarlocket igen.
12

Säkra negativa batterikabeln till Ford Taurus batteriet med en skiftnyckel. Släng den avrunna kylvätska på din lokala återvinningsstation eller bil-leverans butik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71243.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.