Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hydraulisk Fluid Vs . Transmission Fluid

Hydrauliska system såsom ett fordons bromssystem , är system som fungerar , flyttas eller påverkas av en vätska . Beroende på systemet , kan vätskan vara vatten -baserad eller oljebaserad . Hydraulisk Fluid

Hydraulolja är ett medium som överför kraften i ett hydraulsystem . Viskositeten , slitageskydd , oxidation stabilitet och skummande motstånd är typiska faktorer som avgör vilken typ av hydraulolja . Viskositeten hos fluiden måste matcha driftstemperaturen hos det hydrauliska systemet.
Transmission Fluid

Transmissionsolja är olja som smörjer de rörliga delarna inom transmissionen. Automatiska växellådor använder också fluiden som kylmedel. Transmissionsolja är avsedd för automatiska och manuella växellådor . På grund av värmen av transmissionen genererar , degraderar transmissionsolja och bryts ned med användning .
Jämförelse

Transmissionsolja är en typ av hydraulvätska . Den transmissionsolja är ett medium som överför kraft från motorn till transmissionen. Andra typer av hydraulolja inkluderar mulitgrade motorolja och konventionella , antiwear hydraulolja .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74330.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.