Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Problem med en Toyota Smart Key

Smarta nycklar som används med Toyotas bilar är elektroniska enheter som tillåter bilägare att låsa, låsa och starta fordon utan behov av en vanlig nyckel och nyckel-posten process. Tangenterna avger en radiofrekvens som plockas upp av en fordonsantenn. När fordonet avkänner anordningen är i närhet, dörrarna låses upp och motorn kan starta utan att behöva en standard nyckel. Dessa enheter gör Toyota fordon mer tekniskt kunniga, men också komma med en mängd frågor. Interferens

När smart-nyckeln är inom acceptabelt närheten av fordonet, kommer antennen på fordonet plocka upp signalen som sänds från nyckeln. Denna signal kan bilen låsa upp dörren eller motorn att starta. När nyckeln inte är inom räckhåll av fordonet, förblir bilen låst. Eftersom elektriska signaler från nyckeln sänds genom luften, på samma sätt som radiofrekvenser, det finns en chans att de kan drabbas av störningar från andra elektriska frekvenser. Det har rapporterats att bensinstationer, militärbaser och flygplatser, alla platser med tunga radiofrekvenser och trafik, kan störa den smarta nyckeln. När i ett läge med störningar, kan den smarta nyckeln inte fungerar på distans och kommer att kräva den traditionella användningen av nyckeln för att låsa upp och starta bilen.
Batteribyte

Smarta nycklar fungerar genom att sända ut en radiofrekvens på fordonet, som kräver batterier som kraftkälla. Toyota smarta knappar förblir vilande eller avstängd tills de får en elektrisk ping från fordonet som uppmanar knappen för att sända en signal tillbaka till bilen. Teoretiskt skulle batteriet av den smarta nyckeln endast användas när i processen att komma in eller manövrera fordonet. Men många elektriska apparater såsom mobiltelefoner och Bluetooth-enheter överföra elektriska ping. När en smart nyckel är nära andra enheter som avger pingar, finns kvar på snabbknappen inte vilande och använder små mängder av batterikraft. Över tiden kommer batteriet minskar i den smarta nyckeln, kräver batteribyte. Ju mer din nyckel är runt andra elektriska apparater, desto oftare kommer det att kräva batteribyte.
Smart viktigaste ersättningen

Smarta nycklar är unika för varje Toyota fordon som de är programmerade för att låsa upp. En Toyota smarta nyckeln kunde inte låsa upp en annan Toyota fordon, eftersom nycklarna är unika för varje fordon, precis som vanliga tangenter. När en smart nyckel programmeras, måste nyckeln och bilen både anpassas och inställda på samma radiofrekvens. Vid byte av en smart nyckeln, är utbytesprocessen inte samma sak som med traditionella nycklar. Ett fordon ägare kan förvänta sig en stor näbb och en resa till Toyota återförsäljare att byta ut en smart nyckel. För att ersätta en, kräver att fordonet omprogrammering på ett återförsäljaravtal och sedan den nya smarta nyckel måste programmeras för att matcha frekvensen och koderna av fordonet. För en smart nyckel ersättare, kan en fordonsägare förväntar sig att betala ett par hundra dollar till en Toyota återförsäljare eller Toyota auktoriserad mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74510.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.