Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en 12-Valve Cummins Insprutningspump

Cummins B-serien av dieselmotorer är bäst lämpade för lätta och medeltunga lastbilar. Den 6BT är en sexcylindrig motor med två ventiler per cylinder, för totalt 12 ventiler. Den Cummins 6BT typiskt turboladdade och visas i Dodge Lastbilar från 1994 till 1998 som Dodge Ram 2500. Denna motor använder en insprutningspump för att hålla bränslet vid högt tryck. Avlägsnandet av insprutningspumpen från en 12-ventil Cummins motor kräver Nr 1 cylinder är i övre dödläget. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
butik trasa
Turning verktyg för svänghjul
Förlängning för svarvverktyg avdragare
Gear för drevet
Visa fler instruktioner

1

Ta bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Lossa gasreglaget kopplingen från motorn och ta bort grenröret bränsleavlopp. Lossa bränsleledningarna och elledningar från insprutningspumpen. Koppla bort bränsleröret luft kontroll.
2

Lossa fästet för insprutningspump med en hylsnyckel. Ta bort fästet för olje påfyllningsröret från den främre luckan på insprutningspumpen. Placera en trasa över öppningen i växeln täckning för att hålla skräp ur växelhuset.
3

Anslut ett svarvverktyg till öppningen i svänghjulskåpan och bifoga en förlängning av svarvverktyg. Skjut den övre dödpunkt stift på svänghjulskåpan som du vrider svänghjulet med roterande verktyg. Sluta vrida svänghjulet när stiftet faller in i växeln timing hålet. Ta bort stiftet från hålet och lossa svarvutrustning från svänghjulskåpan.
4

bort låset skruven och brickan från insprutningspumpen med en hylsnyckel. Drag fast skruven till 22 foot-pounds med en momentnyckel för att hålla vevaxeln på plats. Dra drivhjulet för insprutningspumpen från vevaxeln med en växel avdragare.
5

Koppla de tre monteringsmuttrarna från insprutningspumpen med en hylsnyckel och lossa insprutningspumpen från motorn. Ta bort packningen för insprutningspumpen och rengör monteringsytan för packningen med en trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75139.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.